6 жовт. 2010 15:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

35

0

«Цілодобова варта» на стражі водіїв вінницьких маршруток

«Цілодобова варта» на стражі водіїв вінницьких маршруток

Незабаром телефонувати диспетчерам служби «Цілодобова варта» за телефоном 15-60 стане можливим і з мобільного телефону – для цього проводиться уся необхідна робота


«Цілодобова варта» на стражі водіїв вінницьких маршруток

У Вінниці діє відділ оперативного реагування «Цілодобова варта», куди можуть звертатись усі ображені пасажири маршрутних таксі.

Про це повідомляє управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

За повідомленням, у відділі оперативного реагування «Цілодобова варта» створено спеціальну базу даних, до якої заносяться скарги саме по роботі маршрутних таксі.

Цим скористалось уже 16 вінничан. Їх скарги здебільшого стосувались дотримання графіку руху маршрутних таксі та поганого ставлення до пасажирів водіїв.

Усі нарікання мешканців Вінниці на роботу маршруток, які надходять у письмовій, електронній чи усній формі до оперативних та цілодобових служб, опрацьовуватиме спеціальна комісія.

Після цього за наявності систематичних скарг та порушень умов договорів комісія буде готувати пропозиції управлінню енергетики, транспорту та зв'язку щодо дострокового розірвання договорів з перевізниками.

Незабаром телефонувати диспетчерам служби «Цілодобова варта» за телефоном 15-60 стане можливим і з мобільного телефону - сьогодні проводиться уся необхідна для цього робота.

Нагадаємо, влітку 2010 року маршрутні таксі міста почали працювати за новими правилами, які прописані в додатковій угоді між міською радою та перевізниками.

З того часу у переважній більшості мікроавтобусів, які перевозять городян, розміщено пам'ятки з інформацією про обов'язки водіїв та кондукторів, а також контактні телефони, по яких вінничани можуть повідомляти про порушення цих правил.

Вимогу покращити якість надання послуг перевізників виконком міської ради поставив під час їх звернення щодо підняття тарифу на проїзд у маршрутних таксі.

Підприємці надали усі необхідні обґрунтування, які підтверджують економічну доцільність нового тарифу, водночас підписали додаткові угоди, згідно яких вони зобов'язались перевозити дітей 1-6 класів за півціни, утримувати на маршруті передбачену договори кількість автомобілів та розклад їх руху, утримувати у належному санітарному стані кінцеві зупинки.

Окрім цього, у додатковій угоді водіям суворо забороняється палити у салоні авто, під час руху розмовляти по мобільному телефону, прослуховувати радіопередачі, які можуть ображати морально-етичні норми окремих категорій пасажирів.

Визначені також вимоги до зовнішнього вигляду водіїв, які стосуються майок, футболок без рукавів та шортів. Категорично не допускається у спілкуванні з пасажирами використовувати ненормативну лексику та жести.

 

ВИННИЦА.info


0
0