19 серп. 2010 17:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

46

0

Цушку уріжуть повноваження

Цушку уріжуть повноваження

У Мінекономіки заберуть повноваження щодо зовнішньої торговельної політики


Цушку уріжуть повноваження

Кабінет Міністрів вивчає можливість реорганізації Міністерства економіки з передачею частини повноважень щодо проведення зовнішньої торговельної політики Міністерству закордонних справ.

Про це повідомив журналістам заступник міністра економіки Валерій Мунтіян.

"Я хочу сказати, що така тенденція існує. Варіанти теж такі існують. Є виступи президента, прем'єр-міністра, міністра закордонних справ, у яких вони говорять, що потрібно посилювати в зовнішньоекономічній політиці саме економізацію. Я думаю, що цей напрям правильний", - сказав заступник міністра.

При цьому він підкреслив, що не знає, у якій формі будуть відбуватися зміни в структурі Мінекономіки, додавши при цьому, що подібний досвід уже мають багато країн світу.

Як повідомляло агентство, у березні президент Віктор Янукович виразив надію, що посилення економічної складової зовнішньої політики України буде пріоритетом роботи міністра закордонних справ Костянтина Грищенка.

Також президент ініціював передачу торгово-економічних представництв України за кордоном з ведення Міністерства економіки Міністерству закордонних справ.

8 квітня Янукович ліквідував торгово-економічні місії в складі закордонних дипломатичних представництв України й доручив МЗС забезпечити створення в складі диппредставництв України відділів з економічних питань.

 

Українські новини


0
0