29 жовт. 2010 08:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

42

0

Турбівський хром дістався колодязів Вінниці?

Турбівський хром дістався колодязів Вінниці?

У Вінниці міська санепідемстанція, провівши дослідження води в колодязях приватного сектору Староміського району, виявила перевищення у 14-156 разів допустимої концентрації хрому


Турбівський хром дістався колодязів Вінниці?

У Вінниці міська санепідемстанція, провівши дослідження води в колодязях приватного сектору Староміського району, виявила перевищення у 14-156 разів допустимої концентрації хрому.

Про це повідомляє ГУ МНС у Вінницькій області.

За повідомленням, 28 жовтня СЕС м. Вінниці, за зверненнями мешканців приватних будинків, які проживають у Староміському районі по вул. Аграрній, Примакова, Тихій та Тупик Тихий провела лабораторні дослідження якості питної води з їхніх криниць.

За результатами досліджень встановлено, що концентрація хрому у воді 10 криниць складає 0,72-7,81 мг/дм3 (перевищення ГДК у 14-156 разів, допустима концентрація – 0,05 мг/дм3 ).

Постраждалих немає.

Мешканцям будинків організовано підвіз питної води.

Міською владою вживаються заходи щодо виявлення джерела забруднення та підводу питної води до будинків від централізованої водогінної мережі.

Нагадаємо, що у січні 2009 року в Турбові Липовецького району Вінницької області виявлено перевищення концентрації хрому в воді у 339 разів у колодязях приватного сектору.

Через це у Турбові заборонили використовувати воду з криниць для пиття, приготування їжі, поїти худобу та поливати рослини, а для забезпечення водою місцевих мешканців проводиться її підвіз.

Найімовірнішою версією витоків хрому в районній прокуратурі називають діяльність місцевого підприємства, яке в радянські часи використовувало цей хімічний елемент в технологічному процесі. Знезараження стоків здійснювала станція нейтралізації з незавершеним циклом. В результаті промивні води зливались в пожежні резервуари, які розташовані на території підприємства. Проте ані кількість вивезених отруйних відходів, ані причину використання пожежних резервуарів встановити не вдалось.

 

ВИННИЦА.info


0
0