30 квіт. 2015 16:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

414

0

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму

 Куди поїхати на травневі вихідні. Еком-варіанти для вінничан


Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму

 У вінничан від завтра будуть міні-канікули – в зв’язку із святами – чотири дні вихідних. Як їх цікаво провести, щоб і відпочити, помилуватись природою і залишити приємні враження, не їдучи далеко від рідної Вінниччини. Адже окрім традиційних шашликів можна влаштувати невеличку подорож в радіусі 200 кілометрів від Вінниці, де є багато чого цікавого.

 Дельфінарій. Хмільник (63 кілометри)

У місті Хмільник Вінницької області у санаторії «Поділля» знаходиться дельфінарій. Він давно вже став одним з найвідоміших місць відпочинку дітей та дорослих у Вінницькій та Житомирській області. Крім проведення розважальних вистав, проводяться реабілітації дельфінотерапії, та є можливість просто поплавати з дельфінами.

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 2

Зоопарк. Вінниця

Вінницький зоопарк теж дає дітям можливість стати ближчими до братів наших менших. Зазвичай діти із задоволенням спостерігають за тваринами і годують їх. Тим більше наш зоопарк мали поповнити новими поселенцями – степовими каннами.

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 3

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 4

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 5

 Буша. Ямпільський район (146 кілометрів)

Майже на кордоні Вінницької області та Молдови знаходиться відмінне місце для зеленого туризму - світ стародавніх культів і козацької історії. Буша – невелике село, на території якого – єдина вціліла вежа замку Речі Посполитої, побудованого проти татар і турків.

Трохи вище замку видно потужні кам'яні хрести старовинного козацького цвинтаря, найбільш ранні з яких відносяться до XVII століття.

А ще в селі є справжній каньйон протікає тут річки Бушанка, але називають його по-місцевому - Гайдамацький яр. Скелі пісковику утворюють тут дивовижні об'єкти. Це гарне місце для піших прогулянок.

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 6

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 7

 «Софіївка». Умань (160 кілометрів)

Кілька годин їзди – і шедевр світового садово-паркового мистецтва у вас перед очима.

«Софіївка» була створена в кінці XVIII століття польським графом Станіславом Потоцьким для коханої дружини Софії в честь Дня народження.

Парк побудований за сюжетами Гомерівських поем. Він є наочною ілюстрацією до окремих частин легендарних поем Гомера «Іліада» й «Одіссея».

«Софіївка» є справжнім раєм для любителів фотозйомки. Якщо ж ви втомилися від тривалої прогулянки і зголодніли, в парку можна знайти місця для пікніка.

Мабуть, найвідомішою визначною пам'яткою парку є фонтан «Змія». Дивно, але 18-метровий стовп води, який злітає вгору з пащі кам'яної рептилії, утворюється без використання насосів, а за рахунок тиску, що створюється різницею в рівнях води у двох озерах.

По всьому парку встановлені мармурові статуї грецьких і римських богів.

Озера в парку спроектовані так, що де б ви не опинилися, вода несподівано виринає з-за пагорба або скелі. Туристичний сезон в Умані триває протягом року - і взимку, і влітку.

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 8

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 9

«Маріїн парк». Селище (17 кілометрів)

У с. Селище можна відвідати «Маріїн парк», при створенні якого, власник якого «замахнувся» на Уманську «Софіївку». В парку фонтан, багато різних скульптур, квітів, дерев.

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 10

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 11

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 12

 Печера. Тульчинський район (62 кілометри)

Село Печера розкинулось на берегах надзвичайно мальовничого Південного Бугу. Печерські пороги - одна з найголовніших прикрас всіх туристичних маршрутів по Південному Бугові. Кожний рік в квітні-травні печерські пороги стають притулком для любителів сплаву на байдарках.

В Печері на березі Південного Бугу є безліч прекрасних місць для ночівлі з палаткою.

Піднявшись від порогів по кам'яних сходинках, розташований печерський парк, оточений залишками скульптур, великими каменями з висіченими оригінальними надписами та малюнками виконаними в стилі «примітивізма».

В глибині парку захований справжній архітектурний шедевр – мавзолей Потоцьких архітектора Городецького, стилізований під романтичну архітектуру.

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 13

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 14

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 15

Кам’янець-Подільський, Хмельницька область (183 кілометрів)

Історія Кам'янця-Подільського нараховує більше 700 років. Кожен камінчик бруківки, що збереглась тут з незапам'ятних часів, має свою унікальну історію, овіяну сотнями легенд. За кількістю пам'яток Кам'янець поступається лише Києву та Львову.

Кам’янець-Подільський знаменитий своєю фортецею. Острів, на якому знаходиться вона, оточений каньйоном. По каньйону протікає річка Смотрич, яка своєю течією утворює петлю — обтікає навкруги високої гори і, не доходячи до свого річища на кілька метрів, повертає і тече далі. У тім місці, де Смотрич, обійшовши острів, утворює зі своїм річищем петлю, стоїть на розі, що утворюється двома ярами, Кам'янецький замок. З'єднується він з містом вузенькою смугою скелі, на якій збудований Замковий міст.

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 16

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 17

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 18

Екстрим-відпочинок

«Атлантида» (208 кілометрів)

В с. Завалля, що у 30-ти кілометрах від Камянця-Подільського в Хмельницькій області є одне з 7 Чудес України печера «Атлантида». Протяжність ходів печери – 2,5 кілометри, там стабільно висока вологість та температура повітря – 15 градусів.

Спалеологи проводять туристам екскурсії, показуючи всі красоти печери – всередині неймовірної краси кристали та дивні породи мінералів. Для того, щоб потрапити в печеру, туристам пропонують переодягтись в спеціальні комбінезони, видають налобні ліхтарики і проводять до входу в печеру. Спочатку – потрібно кілька метрів піднятися по скелі за допомогою мотузки. Але воно того варте - враження незабутні.

 Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 19

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 20

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 21

Для екстрималів - біля печери встановили троллей, протяжністю майже один кілометр. Тож кому буде мало вражень від повзання печерою та споглядання кристалів, можуть з вітерцем спуститися на тросі над долиною річки Збруч.

Туристичний путівник для вінничан: від дельфінів до екстриму - фото 22

Фотнат Roshen. Вінниця

Якщо ні часу, ні бажання для поїздок немає, тоді світло-музичний водограй Roshen для вас. Щовечора захоплюючі шоу-програми. Зручніше вмощуйтесь на набережній і насолоджуйтесь казковим видовищем.

ВИННИЦА.info

 

title