13 лют. 2020 11:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

97

0

Туристично-привабливі місця: у Вінниці створили 3D-візуалізацію історичних будівель

Туристично-привабливі місця: у Вінниці створили 3D-візуалізацію історичних будівель

У Вінниці зробили комп’ютерну реконструкцію трьох архітектурних пам’яток Вінниці


Туристично-привабливі місця: у Вінниці створили 3D-візуалізацію історичних будівель

У Вінниці зробили комп’ютерну реконструкцію трьох архітектурних пам’яток Вінниці – комплексу єзуїтського та домініканського монастирів, костелу капуцинів, Спасо-Преображенського кафедрального собору та костелу Святої Діви Марії Ангельської. Над розробкою 3D-візуалізації працювали протягом трьох місяців.

Про це повідомляє Центр візуальних проектів.

«Під час 3D-реконструкції єзуїтської частини комплексу Мурів, були використані матеріали міжнародної наукової конференції «Єзуїтський комплекс у Вінниці, крізь призму століть». Вінницькі Мури. Погляд крізь віки», надані вінницьким обласним краєзнавчим музеєм», – повідомляють в Центрі візуальних проектів.

Для цифрового відтворення комплексу «братів-капуцинів», використовували також матеріали з книг про Вінницький монастир капуцинів, а також макет макет самого комплексу, який знаходиться в приміщенні костелу. Для відтворених розмірів і пропорцій споруд, були використані графічні матеріали будівельних проектів, а також застосована технологія фотограметрії – перетворення фотографічного зображення в 3D-об'єкт.

Туристично-привабливі місця: у Вінниці створили 3D-візуалізацію історичних будівель

Автори проекту вже презентували базову візуалізацію комплексу «Вінницькі мури» та костелу. Голова ГО «Центр Візуальних Проектів» Дмитро Вєтошкін повідомив, що дані 3D-моделі можна використати в сучасних технологіях доповненої реальності, яка стає популярною в сфері туризму. А в конкретному випадку, ними проводиться робота по візуалізації, для виготовлення серії відео-проектів про історію цих споруд на основі 3D-графіки.

Туристично-привабливі місця: у Вінниці створили 3D-візуалізацію історичних будівель - фото 2

Після незначної корекції геометрії, 3D-моделі надалі будуть адаптовані до використання в Unity середовищі – низькополігональна графіка, яка використовується в AR та VR проектах. А також підготовлені для реалістичної високополігональної графіки.

Раніше журналісти Вiнниця.info зустрілись з монахом та настоятелем парафії Пресвятої Діви Марії Ангельської, отцем Костянтином, щоб дізнатись про життя сучасних монахів.



Туристично-привабливі місця: у Вінниці створили 3D-візуалізацію історичних будівель - фото 3

Туристично-привабливі місця: у Вінниці створили 3D-візуалізацію історичних будівель - фото 4

Вiнниця.info, фото надані Центром візуальних проектів

title

title