18 груд. 2020 15:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

154

0

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом

Стати «Святим Миколаєм» або ж отримати подарунок, може кожен


«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом

Перший місяць зими для усіх без виключення – з особливим присмаком. Грудень – це період, коли ще можна «закрити» усі пункти в чек-листі, аби зі «свіжою» головою увійти в новий рік. І найголовніше, це період, коли в повітрі панує дух новорічно-різдвяних свят, період приємних турбот.

Цього року свято Миколая по-особливому бажане. Адже у період пандемії, «сірої» погоди та несніжної зими – хочеться на деякий час поринути у святкову атмосферу. Стати «Святим Миколаєм» або ж отримати подарунок, може кожен. Подарунки люблять усі.

Вінничани активно долучаються до проекту #ТвіМиколай, який на просторах мережі «Twitter» діє уже восьмий рік. Це обмін подарунками між українськими користувачами мережі. «Твітеряни» заповнюють реєстраційну форму, вказують свій нікнейм, контактні дані, зокрема адресу Нової пошти. Обов’язковим полем під час реєстрації – залишити побажання своєму ТвіМиколаю. Потім організатори проводять жеребкування серед зареєстрованих учасників, рандомно обирають кожному підопічного. Так кожен учасник проекту отримує підопічного, якому надсилає подарунок до свята. За правилами, подарунок потрібно надіслати так, щоб він до 19 грудня уже встиг дійти до адресата.

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом

Вінничанка Ірина уже шостий рік поспіль бере участь в проекті. Каже, що дарувати подарунки зовсім незнайомим людям – приємний досвід.

«Я уже шостий рік поспіль беру участь в проекті. Це безцінний досвід – просто так дарувати радість свята зовсім чужій людині. до найменших деталей продумуєш вміст пакунку, щоб момент розпаковки твій підопічний пам’ятав ще дуже довго. Вважаю, що цей проект, як панацея для дорослого – допомагає в певний момент відволіктись від буденних справ, поринувши й дитячий захват від того, що ти готуєш подарунок комусь, а потім отримуєш теж такий від когось.

Своїм підопічним я завжди дарую теплі шкарпетки з новорічною тематикою. До речі, це досить поширена тема в рамках цього проекту – дарувати шкарпетки. До пакунку кладу солодощі, але не класичні цукерки, а щось особливе. До прикладу, цього року я купила драже у формі маленьких пандочок, це точні створить гарний настрій. Обов’язково пишу лист підопічному: бажаю гарного настрою, вітаю з новорічно-різдвяними святами, розповідаю трішки про себе, щоб, можливо, у майбутньому тримати зв’язок з людиною», – каже Ірина.

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом - фото 2

Колись це була проста акція до Дня Миколая, а сьогодні – всеукраїнський проект, в якому беруть участь майже півтисячі людей. #ТвіМиколай особливий, бо несе благодійну місію. Що головне – під час реєстрації учасники повинні внести оплату, мінімум 50 гривень. Зібрані кошти з проекту йдуть на благодійність. Благодійну допомогу уже надавали фонду «Таблеточки», відділенню переливання крові дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

«Ти й уявлення не маєш, хто твій Миколай, що він тобі подарує. Водночас ти теж є для когось Миколаєм, створюєш казку для незнайомця, водночас допомогти дітям, заради яких і створили цей проект. Думаю, це і відчувають інші учасники», – додає Ірина.

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом - фото 3

Учасники проекту діляться подарунками

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом - фото 4

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом - фото 5

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом - фото 6

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом - фото 7

«ТвіМиколай»: вінничани беруть участь в флешмобі, який став благодійним проектом - фото 8

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото учасників проекту