8 листоп. 2019 15:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

130

0

Типові помилки туристів-початківців

Типові помилки туристів-початківців

Типові помилки туристів-початківців


Перша подорож закордон – неабияка причина для хвилювання. Як не плануй деталі, а все одно щось випустиш із уваги. Щоб подорож не перетворилася із приємної на проблемну, потрібно ознайомитися з розповсюдженими помилками туристів, та намагатися їх не допускати.

Типові помилки туристів-початківців

Більше розсуду – менше клопоту

Одна з найпопулярніших помилок – занадто важкий багаж. Прагнучи взяти все «про всяк випадок, може знадобиться», туристи беруть з собою непід’ємні клунки, які перешкоджають мобільності подорожі. Практика показує, що з усіх речей, які туристи беруть в подорож, третину вони взагалі не використовують у відпустці. Це причина ще раз передивитися список речей, та викреслити з нього те, що являється річчю першої необхідності. Набагато краще купити, якщо що, необхідне на місці, ніж волочити за собою тяженні валізи. Вміння збирати їх приходить з досвідом.

Занадто точне планування маршруту та проведення часу також, як правило, не призводить ні до чого гарного. У відпустці все одно трапляються непередбачені ситуації, які зіб’ють всі плани. Це не означає, що планувати взагалі не потрібно. Навпаки, корисно продумати ключові пункти маршруту, приблизно розрахувати час, купити квитки. Головне – не писати графік відвідування визначних місць. Потрібно залишити трохи вільного часу для маневрів та відпочинку. Залишивши «вікно» в розкладі, можна бути охопити все цікаве та непередбачене на новому місці.

Типові помилки туристів-початківців - фото 2

Бажання подивитися усе – ще одна помилка, яка може зіпсувати відпочинок. Не можна вибиватися із сил, відвідуючи всі екскурсії підряд. Не обов’язково фотографуватися біля кожної статуї, особливо, якщо вже з'явилася втома. Потрібно робити акцент на якості, а не на кількості. На перегляд всіх пам'яток все одно не вистачить часу. Краще знайомитися з новим місцем, смакуючи його, та не поспішаючи. Турагентство Івано-Франківськ має співробітників, які розкажуть про місця, які бажано відвідати.

Зручне взуття та економія – запорука гарної подорожі

Незручне взуття – проблема, яку проклинають чимало туристів-початківців. Нову пару варто розносити до поїздки. Обирати взуття потрібно в залежності від погоди: для жаркої країні підійде пара, що дихає, для дощової – трекінгова. Якщо в новому місті куплено взуття, одягати його на прогулянку – погана ідея.

Прагнучи зекономити більшість туристів забувають про таку дрібницю, як оформлення страхування життя. І дарма: не всяка подорож протікає без пригод. Можливі отруєння, травми, хвороби. Так як лікування закордоном дорого коштує, заздалегідь оформлене страхування допоможе зекономити. Не варто бути жадібним: туристичне страхування буде своєрідною подушкою безпеки.

Навіть економні люди в відпустках звикли жити на широку ногу. У новій країні вони можуть почати скупляти речі, які їм не потрібні, обідати в елітних закладах, відвідувати дорогі екскурсії. Коли відпустка закінчується, на рахунку залишається обмаль коштів. Гарна проведена подорож не обов’язково вимагає великих фінансових вкладень. Необхідно заздалегідь дізнатися, наскільки дороге місто, в яке планується поїздка. Розпланувати бюджет, порівняти ціни в готелях. На базарах не потрібно соромитись торгуватися. Туристам-початківцям радять: перш ніж погоджуватись на якусь послугу, варто дізнатися її вартість. Уважність до фінансів дозволить не залишитись з пустими кишенями по приїзду додому.

Незнання місцевих традицій – ще одна популярна помилка, якою грішать туристи. Більшість жителів незнайомої країни готові пробачити маленькі хиби, але все одно потрібно вивчити правила та норми поведінки на чужій землі.