14 берез. 2019 17:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

90

0

Типи велосипедів та їх особливості

Типи велосипедів та їх особливості

Типи велосипедів та їх особливості


Типи велосипедів та їх особливості

В сучасному світі велосипед є надзвичайно популярним засобом пересування. Сьогодні велосипед став частиною життя більшості людей на планеті, ним користуються люди різного соціального стану, достатку та віку.

Розрізняють такі основні типи велосипедів:

  • дорожні велосипеди;
  • гірські велосипеди;
  • шосейні велосипеди.

Дорожні велосипеди

Найбільш поширений і популярний тип велосипедів в усьому світі. Ним користуються люди всіх вікових категорій, але переважно люди зрілого або пенсійного віку. Призначений для поїздок на роботу чи звичайних вело прогулянок парком. Велосипед має раму середньої міцності та великі колеса. Він оснащений лише однією передачею, але цього цілком достатньо для буденних потреб.

Типи велосипедів та їх особливості

Гірські велосипеди

Використовуються для поїздок по пересічній місцевості з горбистою поверхнею. Проте, сьогодні гірські велосипеди дуже популярні серед молоді, тому дуже часто цей тип велосипедів можна зустріти і на вулицях міста. Гірський велосипед має зміцнену товсту раму, широкі колеса, один або декілька амортизаторів та велику кількість передач. Найбільш характерним прикладом є велосипед від ExtremStyle, який часто використовують в пересічній місцевості і місті.

Типи велосипедів та їх особливості - фото 2

Шосейні велосипеди

Даний вид велосипедів найчастіше використовується любителями швидкісних поїздок або спортсменами. Шосейний велосипед призначений виключно для поїздок по рівній асфальтованій поверхні. Має надлегку раму, тонкі великі колеса з низьким протектором та велику кількість передач. Це спортивний велосипед, який популярний серед молоді та людей зрілого віку

Велосипед потрібно обирати, залежно від способу життя та буденних потреб людини. Тому, якщо задумаєтесь про придбання велосипеда, спочатку подумайте в яких цілях ви будете його використовувати і вже потім потрібно робити вибір. Для активної людини ідеальним варіантом буде мати два типи велосипеда, щоб задовольнити свої потреби.

Типи велосипедів та їх особливості - фото 3