3 листоп. 2010 16:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

50

0

У Бродського визначилися із правилами проведення земельних аукціонів

У Бродського визначилися із правилами проведення земельних аукціонів

Державний комітет із питань регуляторної політики та підприємництва погодив законопроект "Про земельні торги", який визначає чіткий порядок підготовки, організації та проведення земельних торгів у формі аукціону


У Бродського визначилися із правилами проведення земельних аукціонів

Державний комітет із питань регуляторної політики та підприємництва погодив законопроект "Про земельні торги", який визначає чіткий порядок підготовки, організації та проведення земельних торгів у формі аукціону.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Держкомпідприємництва.

Згідно із повідомленням, розробити такий порядок для продажу земельних ділянок державної або комунальної власності несільськогосподарського призначення або права оренди на ділянки сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення вимагає Земельний кодекс.

У проекті визначаються суб'єкти аукціону, встановлюється конкурсна процедура відбору виконавця організатором аукціону.

Основним критерієм для цього буде наявність ліцензії на проведення земельних торгів і найменша запропонована сума винагороди.

Виконавець матиме право допускати до проведення аукціону лише тих ліцитаторів, які пройшли професійну підготовку та отримали кваліфікаційне свідоцтво.

Держкомзем буде вести єдину базу ліцитаторів - Державний реєстр ліцитаторів з проведення земельних торгів.

Районні держадміністрації, міські ради міст обласного значення, Київська та Севастопольська міські держадміністрації створюють комісії з відбору земельних ділянок, які виставляються на продаж на аукціоні окремими лотами або права на які виставляються для такого продажу.

У законопроекті визначена чітка процедура підготовки лотів до продажу на аукціоні, самого продажу та оприлюднення результатів продажу, а також процедура оскарження проведення аукціону або прийнятих рішень.

 

Економічна правда


0
0