7 квіт. 2020 09:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

100

0

У Чорнобильській зоні пожежа. Чи змінився радіаційний фон у Вінниці та районах

У Чорнобильській зоні пожежа. Чи змінився радіаційний фон у Вінниці та районах

Станом на 6 квітня відхилень не виявлено ні в обласному центрі, ні в інших районах.


У Чорнобильській зоні пожежа. Чи змінився радіаційний фон у Вінниці та районах

У зв’язку з пожежею в межах Чорнобильської зони відчуження, фахівці вінницького лабораторного центру здійснюють заміри радіаційного фону на території населених пунктів. Станом на 6 квітня відхилень не виявлено ні в обласному центрі, ні в інших районах.

Про це повідомляє прес-служба Лабораторного центр МОЗ у Вінницькій області.

За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій з 4 квітня розпочато гасіння пожежі у Чорнобильській зоні відчуження. Пожежа сталася поблизу села Володимирівка, Косовського лісництва на площі 20 га. До боротьби з вогнем залучена авіація.

У державній службі заявляють, що пожежа не вплинула на радіаційний фон по Києву та Київській області. Станом на 15-00 05.04.2020р. радіаційний фон по м. Київ становив – 14мкР/год, а по Київській області – в межах 12мкР/год. (Максимально допустимий рівень 50мкР/год)

По Вінницькій областіспеціалістами радіологічної лабораторії ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» регулярно проводяться моніторингові вимірювання потужності поглиненої в повітрі дози зовнішнього гамма-випромінювання (радіаційного фону) у м. Вінниці (у контрольних точках). Середнє значення вимірювань станом на 09:30 год. 06.04.2020 р. становило 17 мкР/год., що не перевищує природний фоновий рівень за результатами постійних спостережень.

В районних центрах Вінницької області також здійснюється моніторинг радіаційного фону відокремленими підрозділами ДУ «ВОЛЦ МОЗ України. Перевищень фонових рівнів станом на 06.04.2020 р. також не зафіксовано.

Вінниця.info