31 трав. 2021 13:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

396

0

У Демидівці лисиця з лисенятами оселилися у сіннику

У Демидівці лисиця з лисенятами оселилися у сіннику

Наприкінці грудня минулого року, у селах Могилівка та Демидівка Жмеринського району на Вінниччині був запланований відстріл лисиць


У Демидівці лисиця з лисенятами оселилися у сіннику

Мешканці села Демидівка, що на Вінниччині, скаржаться на диких лисиць, які оселилися неподалік їх помешкань.

«Ситуація така, завелися лиси в сусідів в сіннику, які там не проживають. А поряд мешкають маленькі діти, і в мене теж однорічна дитина. А лисиця годує своїх лисенят, тому щодня бігає біля домів», - розповіла місцева жителька Вінниця.info Віта Кожуховська-Фігура.

Зауважимо, наприкінці грудня минулого року, у селах Могилівка та Демидівка був запланований відстріл лисиць, які атакували людські подвір’я.

«Тоді у мисливців не вийшло приїхати до нас. То ж відстріл не відбувся. Стосовно нових випадків, до нас люди ще не зверталися. Але можу сказати поки наступне. Відстріл зараз заборонений. Окрім того, це ж населений пункт. Єдиний варіант – це ловити лисиць та відвозити у звіринці», - Вінниця.info місцева староста Світлана Покиньчереда.

Нагадаємо, у грудні минулого року таких самих хижаків помітили у мікрорайоні Академічний. Ветеринари попереджали, сказом людина чи тварина може заразитися навіть від слини, яку уражена тварина залишить на ґрунті, траві чи поверхнях у дворі.

«Навіть, якщо просто доторкнутися до слини із збудником. Уявляєте, яка це небезпека для дітей у дворі, та й дорослих. Сказ – невиліковна хвороба! І дуже небезпечна тим, що може не проявляти себе симптоматично. Поки не уразить головний мозок», - зауважував досвідчений ветеринар та керівник Подільського зоопарку Євген Ткачик.

А у селі Попівець Барської громади, до місцевої жительки прибилося маленьке лисеня. Тваринку жінка взяла до себе, щоб подбати про знайду. Тепер зооволонтери займаються усіма необхідними процедурами.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ілюстративне.