21 груд. 2020 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

119

0

У «довічників» вінницької в’язниці знайшли роутери, алкоголь та наркотики

У «довічників» вінницької в’язниці знайшли роутери, алкоголь та наркотики

Співробітники прокуратури вимагають притягнути керівництво установи до відповідальності.


У «довічників» вінницької в’язниці знайшли роутери, алкоголь та наркотики

Співробітники Вінницької обласної прокуратури в результаті перевірки у Вінницькій установі виконання покарань (№ 1) виявили, що довічно засуджені, а також взяті під варту порушники мають можливість отримувати та користуватись забороненими у в’язниці речами. В засуджених виявили роутери, наркотики та алкоголь. В прокуратурі вимагають притягнути керівництво виправної установи до відповідальності.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як інформують в прокуратурі, перевірка стосувала питань забезпечення режимних вимог та нагляду за особами, взятими під варту, в слідчому ізоляторі, та засудженими до довічного позбавлення волі, які відбувають покарання в секторі максимального рівня безпеки.

За результатами проведеної перевірки фахівці виявили численні порушення Закону України «Про попереднє ув’язнення» та кримінально-виконавчого законодавства щодо незабезпечення режиму, нагляду та охорони, умов тримання і контролю за поведінкою ув’язнених та засуджених. Виявилось, що засуджені мають можливість отримувати та користуватись забороненими предметами (мобільні телефони, WI-FI-роутери), а також вживати заборонені речовини (спиртні напої, наркотичні засоби, інше). Як зазначають в прокуратурі, висновки службових розслідувань за фактами їх вилучення носять формальний характер без встановлення та перекриття шляхів надходження.

Окрім того, набули системного характеру порушення прав взятих під варту осіб щодо роздільного тримання різної категорії ув’язнених з метою забезпечення їхньої особистої безпеки, визначені ст. 8 Законом України «Про попереднє ув’язнення». Упродовж 202 року обласна прокуратура неодноразово звертала увагу керівництва установи на численні аналогічні порушення, однак дієвих заходів до їх недопущення в подальшій роботі так і не вжито.

За результатами виявлених порушень співробітники обласної прокуратури внесли вказівку начальнику Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції з вимогою притягнути керівництво Вінницької установи виконання покарань № 1 до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, раніше співробітники прокуратури виявили, що у Вінницькій в’язниці засудженим недоплачували за роботу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне