15 квіт. 2015 17:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

58

0

У двох районах Вінниччини храми повернуть народу

У двох районах Вінниччини храми повернуть народу

 Держава віддасть у власність народу культові будівлі двох районів Вінниччини


У двох районах Вінниччини храми повернуть народу

 На Вінниччині триває повернення культових будівель з державної у громадську власність. Відповідно до розпоряджень губернатора обласні Валерія Коровія від 8 та 10 квітня незабаром такі зміни відбудуться у Могилів-Подільському та Липовецькому районі.

«Повернути у власність релігійної громади храму Зачаття Іоанна Предтечі села Тропове Могилів-Подільського району Могилів-Подільської єпархії Української Православної Церкви комплекс церковних будівель та споруд храму Зачаття Іоанна Предтечі, що розташований по вул. Шкільна, буд. 2 Б у с. Тропове Могилів-Подільського району»

«Повернути у власність релігійної громади парафії Святого Іоана Богослова села Зозів Липовецького району Вінницької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату храм Святого Іоана Богослова, що розташований по вул. Дзержинського, буд. 4 А у с. Зозів Липовецького району», - йдеться у документах.

Нагадаємо, що 13 квітня у Вінницькій області три храми української православної церкви передали з державної власності у власність релігійних громад.

ВИННИЦА.info