11 лип. 2021 10:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

104

0

У Гайсинському районі потруїлись люди. Підозрюють, через хімікати з полів 

У Гайсинському районі потруїлись люди. Підозрюють, через хімікати з полів 

За цим фактом слідчим відділом поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції відкрито кримінальне


У Гайсинському районі потруїлись люди. Підозрюють, через хімікати з полів 

10 липня до поліції надійшло повідомлення про госпіталізацію двох дітей, віком 9 та 12 років, мешканців села Осіївка, з симптомами отруєння. Також, цього ж дня за медичною допомогою до лікарів з подібними симптомами звернулись ще декілька дорослих місцевих жителів. Після огляду лікарями їх відпустили додому.

Повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

"За цим фактом слідчим відділом поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції відкрито кримінальне провадження. Поліцейські встановлюють обставини та причини отруєння людей, серед яких двоє дітей. За словами мешканців села, однією з можливих причин отруєння може бути зрошування хімічними добривами своїх полів фермерським господарством, яке проводилось з літака", - йдеться у повідомлені.

На місці події працює слідчо-оперативна група обласного главку поліції, яка здійснює необхідні процесуальні дії для встановлення усіх обставин події.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 241 Кримінального кодексу України (забруднення атмосферного повітря) . За таке правопорушення передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без нього.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ілюстративне.