23 січ. 2018 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

48

0

У Хмільнику оновили обладнання в лікарні. Медики зможуть приймати пологи у воді

У Хмільнику оновили обладнання в лікарні. Медики зможуть приймати пологи у воді

 У хмільницьку центральну районну лікарню привезли обладнання з Німеччини  


У Хмільнику оновили обладнання в лікарні. Медики зможуть приймати пологи у воді

У хмільницьку центральну районну лікарню привезли з Німеччини 80 функціональних ліжок та матраців, 10 інвалідних візків та інфузійних стійок, більше 50 ходунків, три кисневих апарати. Також з’явилось два ліжка для новонароджених, спеціальна ванна для пологів, сповивальні столики, інгалятор, нагрівальні шафи, підйомники для людей з обмеженими фізичними можливостями та інші необхідні речі для догляду за важкохворими. Загальна вартість обладнання понад 600 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

«Те, що в лікарні з’явилося необхідне медичне обладнання – це заслуга депутата обласної Ради Олександра Крученюка, який відгукнувся на наше прохання хоча б трохи оновити лікарню, – розповів головний лікар Хмільницької центральної районної лікарні Василь Залецький. – За допомогу вдячний також і Анатолію Гринюку, який надав транспорт для перевезення речей з митниці у Хмільник. Такого оновлення медичного обладнання ми не мали уже давно. Новим, ще досі небаченим для нашого району, є ванна для пологів. Сподіваємося, дуже скоро у ній прийматимемо пологи. Звичайно, спершу наші лікарі усі пройдуть для цього спеціальні курси підготовки».

Обладнання було привезено з Німеччини, його передали у всі відділення закладу.

«Я в лікарню потрапив два тижні тому, – розповідає хмільничанин Анатолій Дем’янчук. – Дякую усьому медичному персоналу, гарно до мене ставляться, добре лікують, але от ліжко, на якому лежав, було вкрай незручне. Сітка прогиналася майже до підлоги. Нині нам поміняли ліжка, поставили нові матраци. Дуже комфортно стало.

За словами Олександра Крученюка, стан технічного оснащення лікувальних закладів залишає бажати кращого, тому в подальшому планують залучати благодійні кошти аби оновлювати обладнання в закладах області.

«Завдання кожного з нас покращити матеріально-технічне обладнання усіх медичних закладів області, – зазначає депутат обласної Ради Олександр Крученюк. – У цій лікарні 220 ліжко-місць. Нині вдалося оновити 80, старатимемося, аби в подальшому усі ліжка були новими, зручними та комфортними. Намагаємося скрізь допомагати, але лікарні – це наші пріоритетні напрями роботи. Люди мають отримували висококваліфіковане та якісне лікування, відтак – потрібне професійне обладнання. Дбатимемо про те, щоб у кожній лікарні, окрім високопрофесійного персоналу, було ще й сучасне обладнання. Співпрацюємо з різними виробниками, не лише із вітчизняними, але й із зарубіжними. Шукаємо різні форми співпраці, залучаємо волонтерів».

 

Вiнниця.info