31 трав. 2021 10:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

190

0

У Гнівані обрали нову назву вулиці Терешкової

У Гнівані обрали нову назву вулиці Терешкової

Більшість мешканців схвалили перейменувати вулицю на Юності


У Гнівані обрали нову назву вулиці Терешкової

30 травня у Гнівані провели збори мешканців вулиці Терешкової. Більшість з них схвалили перейменувати вулицю на Юності.

«Учасники зборів підтримали назву «Юності», як і більшість мешканців у онлайн голосуванні, яке проходило на сторінці Гніванської ТГ у Фейсбук. Отже, враховуючи думку гніванчан, вулицю Терешкової буде перейменовано на вулицю Юності. Офіційно це рішення буде прийнято депутатами на черговій сесії. Дякуємо небайдужим жителям за відстоювання своєї думки та за активну участь в обговоренні цього питання», - повідомляє Інформаційний Відділ Міської Ради Гніванська територіальна громада.

Попередня назва вулиці мала ім’я Валентини Терешкової. Вона - перша у світі жінка-космонавт. Також обіймала керівні посади в комуністичній партії та вищих органах влади та управління в СРСР (член ЦК КПРС у 1971—1990 роках, депутат Верховної Ради СРСР 7—11-го скликань, народний депутат СРСР у 1989—1991 роках), що підпадає під вищезазначений закон.Нині російський політик, депутат Державної думи Російської Федерації, член Вищої ради партії «Єдина Росія». У березні 2020 року запропонувала поправку до Конституції РФ, яка дозволила президентові Росії Володимиру Путіну ще двічі претендувати на пост президента. Активно підтримує загарбницьку політику керівництва Росії щодо нашої держави, ставлячи під сумнів суверенітет і територіальну цілісність України.

Гніванській міськраді нагадали, що за невиконання норм Закону «про декомунізацію» передбачена кримінальна відповідальність.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info