17 трав. 2021 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

138

0

У Гнівані шукають нову назву для вулиці Терешкової, яку «наказали» перейменувати

У Гнівані шукають нову назву для вулиці Терешкової, яку «наказали» перейменувати

Мешканців Гнівані питають, як перейменувати вулицю, яку потрібно декомунізувати


У Гнівані шукають нову назву для вулиці Терешкової, яку «наказали» перейменувати

Гніванській громаді, що на Вінниччині, Український інститут національної пам’яті вказує на необхідність перейменування вулиці Терешкової. Міська рада закликає мешканців пропонувати нову назву для вулиці.

Про це повідомляється на сайті громади.

Український інститут національної пам’яті, як центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу, зазначає, що Валентина Терешкова обіймала керівні посади в комуністичній партії та вищих органах влади та управління в СРСР (член ЦК КПРС у 1971—1990 роках, депутат Верховної Ради СРСР 7—11-го скликань, народний депутат СРСР у 1989—1991 роках), що підпадає під вищезазначений закон.

Також вона є чинним депутатом Державної думи РФ VII скликання від партії «Єдина Росія» і голосувала за анексію Криму 2014 року та за надання Державною Думою РФ дозволу президентові РФ вводити російські війська на територію України.

Валентина Терешкова активно підтримує загарбницьку політику керівництва Росії щодо нашої держави, ставлячи під сумнів суверенітет і територіальну цілісність України.

Гніванській міськраді нагадали, що за невиконання норм Закону «про декомунізацію» передбачена кримінальна відповідальність.

В міській раді мешканців закликають пропонувати іншу назву для вулиці Терешкової. Звертають увагу, що Український інститут національної пам’яті рекомендує обирати назви, які пов’язані з розвитком української державності та утвердженням незалежності, які будуть вшановувати пам'ять діячів Української революції 1917-1921 років, героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, що загинули в боях за суверенітет та територіальну цілісність України.

Довідка.

На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного» (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» у Гніванській територіальній громаді було перейменовано 36 вулиць та провулків із 136 наявних на той момент.

Як раніше повідомляла Вінниця.info в Гнівані неподалік місцевої музичної школи на початку весни поставили лавочки у формі клавіш та висадили десяток молодих туй. Раніше там встановили гранітне фортепіано.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info