10 жовт. 2018 12:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

53

0

У Калинівці посилили контроль на території складу з боєприпасами. Людей закликали не панікувати, але нагадали план евакуації

У Калинівці посилили контроль на території складу з боєприпасами. Людей закликали не панікувати, але нагадали план евакуації

 В зв’язку із надзвичайною ситуацією посилено контроль периметру військової частини А-1119, що в Калинівці Вінницької області.



У Калинівці посилили контроль на території складу з боєприпасами. Людей закликали не панікувати, але нагадали план евакуації

 9 жовтня нa території 6 aрсенaлу зберігaння боєприпaсів МО в м.Ічня Чернігівської облaсті стaлaся нaдзвичaйнa ситуaція внaслідок пожежі і вибухів нa технічній території. 

В зв’язку із надзвичайною ситуацією, посилено контроль периметру військової частини А-1119, що в Калинівці Вінницької області.

«Проведено позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної системи та надзвичайних ситуацій. Прийнято рішення про переведення районної ланки цивільного захисту в режим роботи підвищеної готовності. Проведено перевірку технічного стану районної системи оповіщення, яка готова до роботи за призначенням», - йдеться на сайті Калинівської РДА.

Райдержадміністрація інформує населення на випадок евакуації:

Отримавши інформацію про надзвичайну ситуацію, необхідно:

Закрити вікна і кватирки, двері;

Відключити електричну мережу, газ, воду;

Вийти на збірні пункти евакуації (ЗПЕ), які вказані нижче

ЗПЕ №1 ЗОШ №3 І –ІІІ м.Калинівка, вул.Грушевського – 58, тел.4-23-50

ЗПЕ №2 Калинівський технологічний технікум, вул.Маяковського 29, тел. 2-16-68

ЗПЕ №3 Районний будинок культури,  вул.В.Нестерчука  22, тел.  

ЗПЕ №4 ПрАТ «Калина» вул.Промислова

ЗПЕ №5 с.Сальник сільський будинок культури вул.Сонячна  1а

ЗПЕ №6 с.Павлівка  ЗОШ вул.Шкільна  10

ЗПЕ №7 с.Павлівка сільський будинок культури

Населення без власного автотранспорту виходить до вищезазначених ЗПЕ і буде евакуйовано в безпечні населені пункти.

Населення яке має власний автотранспорт, виїжджає в безпечні населені пункти, де розгортаються приймальні пункти евакуації (села Черепашинці, Заливанщина, Бережани, Глинськ, Радівка, Нападівка, Люлинці, Лемешівка, Жовтневе, Уладівське, Нова Гребля, Дружне, Пиків, Жигалівка).

Райдержадміністрація та правоохоронні органи Вінницької області просять всіх жителів району зберігати спокій, не піддаватись під вплив різних слухів і домислів, які розповсюджуються з метою дестабілізації ситуації в районі, державі.

На сайті Міноборони зазначають що 10 жовтня продовжуються заходи локалізації та ліквідації надзвичайної події на 6-му Арсеналі. На місці події у цілодобовому режимі продовжує працювати оперативний штаб Збройних Сил України з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ситуація контрольована.

Також додатково до вже наявної спеціальної інженерної та пожежної техніки заплановано прибуття ще трьох пожежних танків на територію 6-го Арсеналу.

За наказом начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка посилено охорону та оборону складів і арсеналів зберігання боєприпасів на всій території України.

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року під Вінницею на складах військової частини A-1119 сталась пожежа. Вогонь охопив один із найбільших складів боєприпасів в Україні.

Вiнниця.info