15 верес. 2022 09:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

267

0

У Калинівській лікарні застосовують вакуумну терапію для ефективного загоєння ран

У Калинівській лікарні застосовують вакуумну терапію для ефективного загоєння ран

Це метод лікування ран шляхом використання локалізованого, рівномірного негативного тиску на їхню поверхню


У Калинівській лікарні застосовують вакуумну терапію для ефективного загоєння ран

У Калинівські центральній районній лікарні використовують сучасний метод загоєння ран - VAC- терапію. Це метод лікування ран шляхом використання локалізованого, рівномірного негативного тиску на їхню поверхню.

Про це повідомили у Калинівській міській раді.

За словами районного хірурга Валерія Якимця, область застосування вакуумної терапії широка. Це гострі та хронічні рани різних локалізацій: живіт, грудна клітка, верхні та нижні кінцівки.

Особливо ефективною вакуумна терапія при лікуванні ран діабетичної стопи, трофічних виразок, пролежнів, вогнепальних ран, незаживаючих ран після оперативних втручань. Особливо ефективне використання даної методики лікування ран в людей які мають в рані мікрофлору стійку до антибіотиків. Завдяки даному лікуванню врятували від ампутації не одну кінцівку.

З проблемами несвоєчасного та тривалого загоєння ран часто зустрічаються люди похилого віку чи ті, хто має супутні захворювання, такі як цукровий діабет, атеросклероз, варикозна хвороба вен нижніх кінцівок. Донедавна хронічні рани вимагали тривалого перебування в лікарні та багаторазових перев’язок.

Принцип дії VAC-терапії заключається в слідуючому:

На поверхню рани накладається спеціальна губка, її герметично покривають плівкою та приєднують до VAC-апарату.

Швидке загоєння рани здійснюється шляхом її постійного очищення і стимуляції регенерації тканин. Рівномірна дія негативного тиску підсилює утворення сполучної тканини і білків в рані, зменшує набряк тканин, збільшує приплив крові, знижує рівень мікробів, підтримує оптимальну вологість рани. Активізація таких процесів дозволяє рані загоїтись за значно коротший термін.

VAC-терапія має значні переваги перед звичайним лікуванням. А саме:

Використання даного методу значно зменшить тривалість стаціонарного лікування і пацієнт зможе швидше повернутися до звичайного способу життя.

Крім того, вакуумна терапія є закритою системою і не потребує перев’язок, що знижує ризик проникнення інфекції.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info