7 жовт. 2019 12:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

70

0

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото

Наразі правоохоронці з’ясовують, чи були учасники події раніше судимими. Чоловікові, що стріляв, призначать судово-медичну експертизу.


У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото

В ніч з 5 на 6 жовтня у Корделівці Калинівського району правоохоронці провели спецоперацію зі звільнення заручника. 24-річний постраждалий наразі перебуває в лікарні, його прооперували, а злочинці – в слідчому ізоляторі.

Про це 7 жовтня розповів начальник ГУ НП Вінниччини Юрій Педос.

Конфлікт між чоловіками виник через те, що один з гостей почав ображати собаку власника будинку.

«Потерпілий разом зі своїм знайомим, однолітком, прийшли до 32-річного мешканця села Корделівка, щоб пограти у комп’ютерну гру. Пізніше власник помешкання запросив їх до гаража, де знаходилися ще дві особи. Згодом під час вживання алкогольних напоїв, між присутніми виник конфлікт та бійка.

Постраждав 24-річний гість. Один із зловмисників наніс йому тілесні ушкодження в область голови і щоб він не вийшов з гаража, палицею завдав кілька ударів по ногах. Тоді потерпілий впав», - зазначив генерал поліції третього рангу.

Під час бійки один з гостей зателефонував своїм знайомим, щоб ті приїхали на підмогу. Коли автомобіль під’їхав, з гаража вдалося вийти тільки одному чоловікові. Порушники не хотіли його відпускати і відкрили вогонь з мисливського карабіну «Сайга». Кулі пошкодили транспортний засіб та куртку потерпілого. Його товариш так і залишився в гаражі. Тоді місцеві викликали поліцейських.

Правоохоронці прибули разом із бійцями КОРДу, однак звільнити заручника та затримати злочинців вдалося без допомоги спецпризначенців. Близько трьох годин Юрій Педос телефоном вів перемовини із стільцем. О 2 годині ночі той здався.

«Нам вдалося встановити мобільний зв’язок із злочинцями через їхнього знайомого. Після цього я особисто почав проводити перемовини по телефону. З першої розмови досягти компромісу не вдалося. Зловмисники нервували, не хотіли йти на контакт і виключали телефон, щоб не спілкуватися. Це нас дуже непокоїло, бо ми не зрозуміли, в якому стані потерпілий. Можливо, йому потрібна була термінова медична допомога.

Але згодом мені вдалося вмовити одного злочинця. Ним виявився саме той, хто стріляв зі зброї. Він пообіцяв не вчиняти супротив та стрілянину. Я домовився, щоб він вийшов на зустріч зі мною.

Потерпілого заручника з численними тілесними ушкодженнями госпіталізували. З місця події вилучили пристрій для відстрілу гумових куль, магазин до пістолета «Форт-12», стріляні гільзи та приклад від мисливської зброї, пристрій для вживання наркотичних засобів, сухі рослини коноплі.

Карабін «Сайга» злочинець викинув у ставок, що поруч з будинком», - пояснює головний поліцейський області.

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото

Відомо, що постраждалого 24-річного чоловіка вже прооперували, йому вирізали селезінку.

Затримано 32-річного та 34-річного мешканців Калинівського району. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за статтею 146 ККУ (незаконне позбавлення волі) та стаття 115 ККУ (замах на вбивство). За такі злочини загрожує до 15 років ув’язнення. Затримані співпрацюють зі слідством.

Наразі правоохоронці з’ясовують, чи були учасники події раніше судимими. Чоловікові, що стріляв, призначать судово-медичну експертизу.

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото - фото 2

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото - фото 3


У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото - фото 4

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото - фото 5

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото - фото 6

У Калинівському районі чоловіка, який ображав собаку, побили і взяли в заручники. Фото - фото 7

Вінниця.info