2 черв. 2020 09:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

62

0

У Хмільнику сім’я, що має двох дітей, взяла з сиротинців ще п’ятьох. Відео

У Хмільнику сім’я, що має двох дітей, взяла з сиротинців ще п’ятьох. Відео

Родина Галини та Анатолія Заблоцьких із Хмільника, що на Вінниччині, взяла на виховання та спільне проживання 5 дітей. Мають і двох біологічних


У Хмільнику сім’я, що має двох дітей, взяла з сиротинців ще п’ятьох. Відео

Родина Галини та Анатолія Заблоцьких із Хмільника, що на Вінниччині, взяла на виховання та спільне проживання 5 дітей. Мають і двох біологічних, - розповідають в сюжеті «Суспільного».

19-річного Дмитра сім'я Заблоцьких взяла з притулку, коли йому було 7. Біологічна мама хлопця покинула. Сьогодні він захоплюється спортом, грає на гітарі, завершує навчатися на столяра. А щойно виповнилося 16 — змінив прізвище з Матвієнка на Заблоцького.

«Я зустрічався колись з біологічною мамою, говорили щось там з нею. Дивно, так і не поставив питання, чому вона мене покинула. 12 років я вже тут і, слава Богу, і все нормально», - розповів Дмитро.

У Хмільнику сім’я, що має двох дітей, взяла з сиротинців ще п’ятьох. Відео

Сестри Ліза і Валя Кудрі в родині Заблоцьких уже майже 5 років. Їх забрали з вінницького притулку. Кажуть, тут знайшли те, чого не було в їхній біологічній родині - любов, турботу, затишок.

«Перших два тижні ми говорили на Ви, а потім вирішили папа-мама», - розповідають Ліза та Валя.

У Хмільнику сім’я, що має двох дітей, взяла з сиротинців ще п’ятьох. Відео  - фото 2

Також, 9-ий рік на вихованні у Заблоцьких і Влад Неїлик із сестрою Анастасією.

Галина і Анатолій Заблоцькі мають двох біологічних дітей - це Настя і Саша. Ті, як дізналися — про поповнення в родині — зраділи. Кажуть, розмежувань на рідні/нерідні діти, у них немає. Вже давно стали однією сім'єю.

У Хмільнику сім’я, що має двох дітей, взяла з сиротинців ще п’ятьох. Відео  - фото 3

Анатолій — у свої 43 — батько сімох дітей.

«Я дуже довго вагався, бо я знав, що це відповідальність. Найважче те, що треба було постійно контролювати. Вчити тримати кружку, замітати, чистити зуби, мити ноги, приймати душ, міняти білизну, як правильно сходити на унітаз. Плюс – треба було дивитися, щоб не спалили хату», - зазначив чоловік.

На Вінниччині діє 55 дитячих будинків сімейного типу, у них виховується 625 дітей. На утримання дітей до 6 років вихователі дитячих будинків сімейного типу отримують виплати у вигляді 2,5 прожиткових мінімумів — це 4447,5 грн. Від 6 до 18 років — 5 545 грн.

Крім того, вихователі отримають зарплатню за кожну дитину - 2102 грн. Тобто якщо їх 5 — це додатково 10 510 грн на місяць, - каже Слободяник.

Вінниця.info

title