2 листоп. 2020 14:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

133

0

У Козятині парафіяни створили для одиноких пенсіонерів «банк» їжі. Фото

У Козятині парафіяни створили для одиноких пенсіонерів «банк» їжі. Фото

Наразі парафіяни вже принесли до церкви: цукор, гречку, рис, макарони, картоплю, цибулю, меж та чай


У Козятині парафіяни створили для одиноких пенсіонерів «банк» їжі. Фото

Акцію «Добрий Козятин» розпочали у однойменному райцентрі у Вінницькій області. Її ініціатори, настоятель та парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. Для одиноких вірян, які через вік та стан здоров’я вимушено знаходяться дома, у церкві збирають харчові набори. Ними будуть пригощати нужденних кожної другої суботи наступного місяця.

«Папа Римський Франциск оголосив про міжнародну акцію «Всецерковний день бідного. Він має відбутися 15 листопада. Ми подумали, що акцію можна зробити довгостроковою. У нашій Парафії є троє одиноких літніх людей, які вже не мають сил приходити до храму. Тому ми будемо ходити до них. Приносити харчі, які зносять наші віряни», - розповів Вінниця.info настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у Козятині отець Антон Борис.

У Козятині парафіяни створили для одиноких пенсіонерів «банк» їжі. Фото

Наразі парафіяни вже принесли до церкви: цукор, гречку, рис, макарони, картоплю, цибулю, мед та чай.

«Якщо до нас звернуться люди, які не ходять до нашої церкви, але їм потрібна буде допомога, ми з радістю їм допоможемо. Тобто, ці харчові набори ми будемо роздавати всім, хто їх потребує. Крім того, ми прекрасно розуміємо, що в умовах світової пандемії та очікуванні нової хвилі коронавірусної інфекції, ця акція буде рятувати стареньких від зараження», - зауважує отець Антон.

Окрім харчових наборів самотнім пенсіонерам купуватимуть побутову хімію.

«Хочемо, щоб це не була одноразова акція, але процес. Продуктові набори формуватимемо вкінці кожного місяця. Тоді буде можливість придбати інші продукти. Наприклад: масло, м'ясо. Приєднатися до нашої акції може кожен. Продукти можна приносити в каплицю на території Козятинського міського територіального центру по вул. Винниченка 5. Всі інші потреби наша громада покриватиме із Церковної каси», - пояснює священик .

Телефон для довідок: 0971798575, 0639925581 о. Антон.

У Козятині парафіяни створили для одиноких пенсіонерів «банк» їжі. Фото  - фото 2

У Козятині парафіяни створили для одиноких пенсіонерів «банк» їжі. Фото  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info