9 берез. 2017 14:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

46

0

У квітні Кабмін може переглянути тариф на газ для населення

У квітні Кабмін може переглянути тариф на газ для населення

 Сьогодні населення сплачує за «блакитне» - 6,8 гривень за метр кубічний.



У квітні Кабмін може переглянути тариф на газ для населення

 Кабінет міністрів України може переглянути ціну на газ для населення. Зробити це урядовці повинні на початку квітня. Адже, згідно прийнятої постанови від 1 жовтня 2015 року № 758, затверджений тариф діє до 31 березня.

«Устaновити, що грaничні роздрібні ціни нa природний гaз для побутових споживaчів, релігійних оргaнізaцій (крім обсягів, що використовуються для провaдження виробничо-комерційної діяльності), ціни, зa якими Нaціонaльнa aкціонернa компaнія «Нaфтогaз Укрaїни» постaчaє природний гaз виробникaм теплової енергії з метою нaдaння послуг з опaлення тa постaчaння гaрячої води нaселенню тa для виробництвa теплової енергії для релігійних оргaнізaцій, визнaчених Положенням, зaтвердженим пунктом 1 цієї постaнови, переглядaються кожного півріччя (1 жовтня тa 1 квітня)», - йдеться в тексті постaнови.

Разом з тим, 21 лютого цього року прем’єр Володимир Гройсман підписав постанову №90, яка визначає умови для перегляду тарифу.

Про це Вінниця.info розповіла прес-секретар «Вінницягаз» Оксана Поліщук.

«Документ передбачає, що тепер Кабінет міністрів має право самостійно визначати ціну на «блакитне» паливо. Згідно постанови, урядовці повинні орієнтуватися на середньомісячні значення цін на газ на німецькому газовому хабі з урахуванням транспортних витрат у курсу долара США. Якщо показники на німецькому хабі зростуть на 10 і більше відсотків, то тариф для українців переглянуть, якщо менше 10%, то залишають без змін», - пояснили у прес-службі «Вінницягаз».

Сьогодні населення сплачує за «блакитне» - 6,8 гривень за метр кубічний.

Чи змінять ці цифри, буде відомо на початку квітня. 

Вінниця.info