15 трав. 2021 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

130

0

У київському шпиталі померла снайперка з Вінниччини

У київському шпиталі померла снайперка з Вінниччини

Майже рік Ольга боролася з онкохворобою


У київському шпиталі померла снайперка з Вінниччини

14 травня у київському шпиталі померла військослужбовиця з Вінниччини Ольга Гранецька. Попередній діагноз – гострий лейкоз. З 2017 року Ольга виконувала бойові завдання на посаді снайпера-розвідниці (2-ї категорії) у першій розвідроті.

Про це повідомили в Козятинській Асоціації учасників бойових дій та учасників АТО.

Майже рік Ольга боролася з онкохворобою. А після кожної операції вона поверталася на Схід, адже прагнула перемогти. Але кілька тижнів тому стан різко погіршився, і 14 травня гострий лейкоз здолав її у Головному військовому клінічному госпіталі у місті Київ.

«Серце бійця козятинчанки зупинилося. Ольга народилася 27 квітня 1983 року на Козятинщині, в с. Юрівка (Вінницька область). Зростала в патріотичній сім'ї, після школи отримала спеціальність «бухгалтер сільгоспвиробництва». Однак 23 січня 2007 року зробила свій вибір і підписала контракт в Козятинському РВК. Служила радіотелеграфісткою в 101 окремому полку зв'язку (з 2012 року в/ч А1660).

З початком російсько-української війни всіма силами прагнула потрапити на фронт і у 2016-му році змогла перевестися до бойової бригади – 93 ОМБр «Холодний Яр». Пройшовши підготовку разом з бійцями ДБ «Карпатська січ» у складі бригади – воювала в артрозвідці (батарея управління та артилерійської розвідки). Завжди мріяла займатися снайперською роботою, тому вже у 2017 році перевелася до 131-го окремого розвідувального батальйону, відмінно закінчила снайперські курси й з того часу виконувала бойові завдання на посаді снайпера-розвідниці (2-ї категорії) у першій розвідроті.

З минулого року боролася з хворобами та вперто прагнучи повернутись на війну після операцій. Кілька тижнів тому стан різко погіршився, а 14 травня гострий лейкоз здолав її у Головному військовому клінічному госпіталі у місті Київ», – йдеться у повідомленні.

В Ольги залишилась матір і двоє сестер.

Як повідомила волонтерка Юлія Щербань, прощання з Ольгою Гранецькою відбудеться 16 травня – «Будинок офіцерів» о 10:30.

Редакція Вінниця.info висловлює щирі співчуття рідним та близьким…

У київському шпиталі померла снайперка з Вінниччини

У київському шпиталі померла снайперка з Вінниччини - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото зі сторінки Юлії Щербань, Ольги Гранецької та Козятинській Асоціації учасників бойових дій та учасників АТО