9 черв. 2021 16:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

137

0

У лісах Гайсинського району живе майже півсотні ланей європейських

У лісах Гайсинського району живе майже півсотні ланей європейських

А ще там збільшують поголів’я диких кабанів


У лісах Гайсинського району живе майже півсотні ланей європейських

У десяти лісгоспах Вінниччини створили вольєри для напіввільного утримання диких тварин. До прикладу, у Гайсинському, п’ятий рік розводять лань європейську.

«Поголів’я поступово збільшується. За результатами обліку диких тварин на початок 2021 року в мисливських угіддях ДП «Гайсинський лісгосп» нарахували 42 лані. Саме у цю пору у них розпочинається отіл. Але про точну кількість дізнатися буде можна з наступного року. Під час зимового обліку тварин. Малюків лані дуже важко побачити - самки ховають приплід у густих хащах. Та й дорослі тварини надто полохливі та обережні, до людини не підходять», - повідомили у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Нещодавно у цьому ж лісництві відвели окремий вольєр для розведення кабана.

«Завезли у «кабанячий вольєр» маточне поголів’я – самця кабана та 7 самок, які навесні привели потомство на два десятки «смугастиків». Як відомо, новонароджені поросятка мають смугасте забарвлення, яке є природним маскуванням і поступово змінюється на руде, а потім - на темне», - зауважують лісники.

Наразі там нараховувалося 38 кабанів. У тому числі 15 голів – у вольєрі для напіввільного утримання диких тварин

«Вольєри для напіввільного утримання диких тварин - це обгороджені ділянки природних угідь для перебування тварин у штучно створених умовах. Там звірі живляться переважно природними кормами. Облаштовуємо водопої. Догляд за тваринами здійснюється кваліфікованими спеціалістами, єгерями, забезпечено надійну охорону», - розповів мисливствознавець ДП «Гайсинський лісгосп» Сергій Злепко.

У лісах Гайсинського району живе майже півсотні ланей європейських

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.