30 січ. 2020 13:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

101

0

У лісах Вінниччини створюють штучні водопої для диких тварин

У лісах Вінниччини створюють штучні водопої для диких тварин

Сьогодні таке озеро споруджують у Жмеринському районі.


У лісах Вінниччини створюють штучні водопої для диких тварин

У Вінницькій області на території лісових угідь створюють штучні водойми, аби дикі тварини не страждали від спраги. Сьогодні таке озеро споруджують у Жмеринському районі.

Про це повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

На території лісництва знаходиться вольєр для напіввільного утримання диких тварин, у якому розводять ланей та муфлонів. Частина ставка знаходиться на території вольєру, частина – за його межами. Лісівники помітили, що рівень води у водоймі значно знизився, розчистили джерело. А неподалік ведуться роботи із спорудження ще однієї штучної водойми, яка слугуватиме як запас води для мешканців вольєру і яка постачатиме вологою інших тварин лісових угідь лісництва.

«Зміни клімату, посушливе літо, відсутність оптимальної кількості опадів, знижується рівень ґрунтових вод. І це впливає негативно не лише на стан лісових культур. Адже тварини у пошуках вологи мігруватимуть із наших лісів, а в гіршому випадку – будуть гинути, не приводитимуть здорове потомство. Тому питання забезпечення водопоями диких тварин дуже важливе», - розповідає лісничий Жмеринського лісництва Сергій Горбатюк.

У лісах Вінниччини створюють штучні водопої для диких тварин

У лісах Вінниччини створюють штучні водопої для диких тварин - фото 2

Нагадаємо, що у Вінницькій області мешкає найчисельніша в Україні популяція зубра європейського. Зимовий облік тварин показав, що у статі відбулося поповнення – на світ з’явилися семеро теляток. Тепер в лісах регіону живе 101 зубр.

Вiнниця.info, фото - лісівників