15 квіт. 2020 12:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

150

0

У Літинський район коронавірус потрапив з Калинівки

У Літинський район коронавірус потрапив з Калинівки

Попередньо випадок захворювання був виявлений у медичного працівника Калинівської ЦРЛ, жительки с. Матяшівки Літинського району


У Літинський район коронавірус потрапив з Калинівки

У Літинському районі виявлено та лабораторно підтверджено 5 випадків інфекційного захворювання COVID- 19. Попередньо випадок захворювання був виявлений у медичного працівника Калинівської ЦРЛ, жительки с. Матяшівки Літинського району.

Про це йдеться в повідомленні Літинської РДА.

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території району інформує, що оперативно встановлено контактну групу осіб, які контактували з інфікованою. Мобільною бригадою, яка створена на базі КНП «Літинський районний центр ПМСД» здійснено забір біологічного матеріалу та відправлено до обласного лабораторного центру МОЗ.

Також повідомляють, що з початку епідемії в Літинському районі обстежено 21-го пацієнта експрес тестами, результати в усіх негативні. 20 пацієнтів обстежено методом ПЛР, за результатами яких підтверджено 4 випадки захворювання. Це особи, які контактували з медичним працівником Калинівської ЦРЛ.

«Усі пацієнти з лабораторно підтвердженими результатами на коронавірусну інфекцію мають легкий або безсимптомний перебіг, перебувають на самоізоляції під наглядом сімейного лікаря», - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, станом на ранок 15 квітня найбільше інфікованих у Вінниці та Калинівському районі. Загалом в області коронавірус виявлений у 241 людей, в тому числі у 15 дітей.

Вінниця.info