13 трав. 2016 16:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Афіша Вінниці
0

227

0

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день! А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю?

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день! А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю?

 Співачка про експерименти у творчості, родину і вінницький концерт, який 19 травня пройде у Будинку офіцерів


У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю?

 Володарка премії «Пісня року», переможниця конкурсу «Український формат», популярна співачка Ірина Федишин, чиї пісні «Серця стук», «Чужі уста», «Долоньки» та багато інших зараз очолюють провідні хіт-паради країни, наступного четверга, 19 травня, вперше з сольним концертом відвідає Вінницю.

Вдень, о 12.00 у ТРЦ «Мегамолл» пройде автограф-сесія співачки, а сам концерт - велике українське шоу «Лише у нас на Україні» 19 травня о 19.00 розпочнеться у Будинку офіцерів(квитки можна замовити за телефоном: (0432)57-55-55, доставка безкоштовна).

Замість статичних концертів на сцені Ірина Федишин влаштовує незабутні феєричні шоу, які завжди ретельно готує з найкращими режисерами і сценаристами України.Будуть розкішні костюми, яскраві постановки і сценографія, запальні танці одного з найкращих шоу-балетів країни «X-Dance» і, звісно, всі-всі улюблені пісні Ірини Федишин: «Серця стук», «Долоньки», «Гітара», «Лише у нас на Україні», «Чужі уста», «Ти мій», «Твоя», «Пароль», «Калина», «Чорні очка» та багато інших.

До приїзду Ірини Федишин у Вінницю ми підготували інтерв’ю про те, що цікавого зараз відбувається у житті співачки та як, будучи мамою двох маленьких синочків, їй вдається поєднувати щасливе сімейне життя із блискучою кар’єрою.

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю?

- Ірино, ваші слухачі люблять вас за щирість. Як ви самі вирізняєте «шароварщину» на естраді?

- То є продукт, який не викликає емоцій. Знаєте, слухача не обдуриш – він тонко відчуває фальш. Все, що відбувається на сцені, успіх всього концерту – це якість праці артиста. Тільки він винен у провалі, тільки завдяки йому концерт може бути успішним. Глядач приходить отримати, і коли він отримує несправжнє – він розчаровується. Сам артист теж знає, де він є відвертим, а де він просто - актор. Все, що роблю я, намагаюся робити високопрофесійно і з душею. Зараз чимало молодих виконавців пропонують щось свіже і нове. Більшість з них прагнуть бути модними й форматними в музиці, тому багато запозичують із закордонної музики. Але іноді забувають про головне: незважаючи на всі тренди, у пісні повинна бути душа. Тільки тоді пісня буде мати успіх серед слухачів. Ментальність наших людей особлива, в пісні повинен бути зміст і відчуватися щирість артиста, щоб вона їм полюбилася. Лише потім можна додавати до треку тренди. Я намагаюся своєю творчістю зробити світ добрішим, чеснішим і більш радісним. Кожна пісня для мене особлива, рідна і дорога. Мабуть, це дар від Бога. Несподівано наступає момент, коли хочеться виплеснути зсередини свої почуття і поділитися ними з іншими. Я сідаю за піаніно і пальці самі починають бігати по клавішах, передаючи мій настрій і емоції. Кожна пісня - це частинка моєї душі, частина особистого переживання, частина мене самої.

– Довгий час ви були знана, як виконавиця пісень із народним колоритом. Нині працюєте більше в напрямку поп-музики. Чому вирішили змінити стиль?

– Я працюю в тому напрямку, який є близький до душі і в якому мені комфортно. Люблю різну музику. Сьогодні є настрій заспівати українську народну пісню, а завтра заспівати щось динамічне і відірватись на відкритій площі з молоддю. І так формується мій репертуар, який дуже близько відповідає внутрішньому моєму настрою. Тому коли співаю пісні, відчуваю себе справжньою на сцені і не лукавлю перед прихильниками.

– Ви - виконавиця україномовних пісень. Чи плануєте співати російською?

– Ні. Російського продукту дуже багато на ринку, а от українського людям не вистачає. Не відкрию великий секрет, коли розповім, що потрапити до топових ефірів з україномовним продуктом - було раніше практично майже неможливо. В нашій країні, на жаль, програмні директори орієнтуються на російську естраду. Тому потрібно в україномовному варіанті подавати щось таке сильне та рейтингове, щоб схилити редакторів на свій бік. Нам вдалося потрапити з піснями «Калина» та «Долоньки» майже на усі мережеві радіостанції, серед яких і «РусскоерадиоУкраина» та «Шансон». А телеканал «Інтер» та ще кілька загальнонаціональних телеканалів самі виявили бажання придбати права на трансляцію моїх концертів «Лише у нас на Україні» та «Україна колядує». Ось так лагідно українізуємо вітчизняні радіо та телеефіри.

- У 2013 році ви здобули нагороду на українській «Пісні року» за композицію «Україна». Ваше ставлення до політичної ситуації в державі?

– Приємно, що мою творчість помічають та ще й нагороджують. Пісня «Україна» особлива у моєму репертуарі, адже вона про щирих та гостинних людей, які люблять свою землю, свою країну. Дуже люблю свою державу і не можу стояти осторонь подій. Я завжди зі своїм народом! Як і всі, роблю усе можливе від себе, щоб підтримати нашу армію. Їжджу з концертами до хлопців, частину коштів зі своїх сольних концертів теж віддаю на АТО. Перейнявшись усіма цими подіями, написала пісню «Прошу в неба». Відчуття після таких концертів важко описати і відчути їх на будь-якому іншому концерті неможливо…

- Ви часто буваєте за кордоном і ваша творчість надзвичайно цінується українськими діаспорами. Програма для діаспори та всеукраїнська програма чимось відрізняються?

- Програма та сама, різниця в реакції. Думаю, за кордоном люди сумують за українськими піснями, тому там овації і справжня буря емоцій у відповідь на виступ - вже з першої пісні. В Україні публіку треба дещо розкачувати.  Хоча скрізь на мої концерти приходять усміхнені, налаштовані на гарні емоції люди, які цінують життя, свої сім’ї, мир і Україну. Тому зал зазвичай вже після п’ятої пісні починає активно підспівувати. Сподіваюсь, 19 травня у Вінниці матимемо те саме!

- Ви - молода мама, яка дев’ять місяців тому народила маленького сина. Це ваша друга дитина. Як вдається все встигати і поєднувати родинне життя та кар’єру?

– Мене надихає моя сім’я, тому і з’явилась пісня «Малесенькі долоньки». Я щаслива людина, бо маю сім’ю і займаюсь улюбленою справою. А поєдную усе це завдяки надійному тилу – чоловіку і батькам. Мій чоловік є моїм продюсером. Ми увесь час разом. Кожна мама розуміє, наскільки це важливо – мати нагоду бути поряд з дітьми. Тому увесь свій вільний час я обов’язково приділяю обом синам. Але робота є робота. Я не вважаю, що жінка має розчинятись у побуті повністю. Тоді вона втрачає себе як особистість. Я люблю працювати і роблю це з великим задоволенням. Чоловік мене підтримує. Це він вмовив мене під час вагітності концертувати по Україні, бо був певен, що жодної загрози для мене чи дитини не існує і виявився правий. Невдовзі після пологів ми вже вирушили на гастролі до Мадриду, а потім розпочали всеукраїнський тур. Я неймовірно щаслива, що послухала свого чоловіка і поїхала у цей тур. Бачити, що можеш робити інших людей щасливими, – це і є справжнє щастя. У кожному місті мене дуже тепло приймають глядачі, у багатьох містах було по два концерти, всюди аншлаги, і я справді вражена підтримкою. Шанувальники приходять з квітами, подарунками, співають зі мною. Дарують оплески, любов, тому я стовідсотково впевнена, що у своїй творчості – на правильному шляху, і, мабуть, на цій хвилі народиться багато хороших пісень.

– Ваш чоловік, Віталій Човник, теж співає…

– На моїх сольних концертах ми завжди співаємо, це тільки робить концерт ще цікавішим. А в інших випадках – все по обставинах. Переважно Віталій займається іншою роботою. Коли працюю на сцені, він в цей час працює за кулісами. І я знаю, що все буде добре. Він за все подбає: за звук, світло, балет, спецефекти та інші питання.

– Важко балансувати між поняттям продюсер і коханий чоловік та батько?

– Ні. Я почуваю себе дуже комфортно. І вже не уявляю по-іншому. Так було з самого початку нашого знайомства. Завжди і у всьому разом. Коли часом у Віталія з’являється якась інша робота, не пов’язана з продюсерством та моїми концертами, я спочатку реагую нормально, але через пару днів починаю нервувати. Увесь час тільки коханій дружині або співачці Ірині Федишин. По іншому – ніяк.

– Які ваші сини за темпераментами? Хто на кого більше схожий?

– Старший Юрчик більше схожий на Віталія і внутрішньо, і зовнішньо. У нього характер дуже наполегливий, настирливий, як чогось захоче, то мені часом бракує і слів, і терпіння, аби пояснити, чому це погано і чому не можна робити того чи іншого. Він шукає різні підходи, щоб усе-таки досягти свого. Він – лідер, любить усіма керувати. Копія тата. А молодший Олежик спокійніший, такий, як я.

- Які традиції має ваша сім’я?

- Ми неодмінно разом відзначаємо традиційні свята. Я дуже люблю Різдво і Великдень і просто не уявляю їх інакше, ніж у колі рідних. В ці дні, на відміну від Нового року, я ніколи не працюю. В новорічні свята ми маємо співочий марафон у Львівській опері, втілюючи програму «Україна колядує». Їй не один рік, але щороку ми змінюємо режисуру заходу і дещо оновлюємо репертуар. На Різдво ж і Великдень мене можна знайти тільки за столом ч за співом пісень у родинному колі.  

- Ви з 13 років вели концертні програми. З дитинства знали, що будете артисткою?

– Завжди хотіла співати і робила цю справу, так, з дитинства. Але ніколи не загадувала наперед. Як Бог дає, так і має бути!

Замовити безкоштовну доставку квитків на вінницький концерт Ірини Федишин можна за телефоном: (0432)57-55-55. Також квитки продаються на сайті http://bilet.vn.ua та у касах ТСК «Магігранд» (2 поверх), Вінницького театру імені Садовського і Будинку офіцерів. Вартість – від 80 до 300 гривень.

Пригощає ресторан «Тифліс».

Організатор концерту – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 2

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 3

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 4

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 5

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 6

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 7

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 8

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 9

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 10

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 11

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 12

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 13

У Львові на сцену виїжджає на коні, у Мадриді дає 4 аншлагові концерти за день!  А чим 19 травня Ірина Федишин вразить Вінницю? - фото 14

 

title

title

title

title