4 серп. 2010 15:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

43

0

У Лядовському монастирі буде проведено ярмарок

У Лядовському монастирі буде проведено ярмарок

колись сюди з'їжджалися купці з усієї Малоросії, Бессарабії, Москви і Санкт-Петербургу


У Лядовському монастирі буде проведено ярмарок

У Лядовському скельному чоловічому монастирі (Могилів-Подільский район, Вінницька область) 11-12 вересня буде проведено ярмарок.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

За повідомленням, ярмарок відкриється 11 вересня, у день Усікновення глави Іоанна Предтечі, а також престольного свята монастиря біля монастирської гори на березі Дністра.

На ярмарку, який розпочне свою роботу о 12 годині після святкової Літургії в Лядовському монастирі, буде представлено православні книги, ікони, предмети церковного начиння, вироби монастирських промислів і народних майстрів.

Також на Лядовському ярмарку торгуватимуть й продуктами харчування та промисловими товарами із проведенням різноманітних розваг.

Відродження Лядовського ярмарку приурочене до 1000-річчя заснування Лядовського Усікновенського скельного чоловічого монастиря преподобним Антонієм Печерським.

Довідка

Згідно історичних документів ще на рубежі ХІХ-ХХ століть Лядовський ярмарок славився в Російській імперії. Сюди з'їжджалися люди з усієї Малоросії і Бессарабії - купці, торговці, селяни, ремісники, монахи, щоб перемолоти пшеницю, жито, ячмінь і кукурудзу на знаменитих вітряних і водяних лядовських млинах. Навіть купці з Москви і Санкт-Петербургу спеціально платили місцевим жителям, щоб ті весь рік тримали для них торгові місця на ярмарковій площі.

 

ВИННИЦА.info


0
0