25 листоп. 2022 11:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

241

0

У «Меділюкс» розпочали проводити офтальмологічні огляди дітей від 6 років – лікар-офтальмолог у Вінниці

У «Меділюкс» розпочали проводити офтальмологічні огляди дітей від 6 років – лікар-офтальмолог у Вінниці

Чим відрізняється дитяче офтальмологічне обстеження від дорослого? Що входить в дитячу базову консультацію та скільки вона коштує? Відповіді на ці та інші запитання, читайте в інтерв’ю з лікарем.


У «Меділюкс» розпочали проводити офтальмологічні огляди дітей від 6 років – лікар-офтальмолог у Вінниці

На якісному офтальмологічному обладнанні експертного класу в лікувально-медичному центрі «Меділюкс» почали проводити дитячі огляди.

За словами лікаря-офтальмолога Сніжани Гвяздовської таке рішення стало відповіддю на численні запити вінничан та гостей міста.

У «Меділюкс» розпочали проводити офтальмологічні огляди дітей від 6 років – лікар-офтальмолог у Вінниці

Чим відрізняється дитяче офтальмологічне обстеження від дорослого? Що входить в дитячу базову консультацію та скільки вона коштує?

Відповіді на ці та інші запитання, читайте в інтерв’ю з лікарем.

«Меділюкс» почав приймати маленьких пацієнтів в офтальмологічному відділенні? Чи означає це, що запит «породив» пропозицію?

Так, все вірно. Дуже часто траплялись випадки, що дорослі пацієнти, після прийомів у нас, цікавились чи можуть вони привести на обстеження своїх дітей. Також такі запитання надходили адміністраторам нашого лікувально-діагностичного центру. А так як серед головних принципів «Меділюкс» - дослухатись до своїх пацієнтів та чути їх, ми, добре підготувавшись, розпочали прийом маленьких пацієнтів.

І наразі вже можна повідомити, що це було правильне рішення, адже дуже багато батьків хочуть обстежити очі своїх дітей на сучасному та високопрофесійному обладнанні, в комфортних умовах, то ж базові дитячі консультації ми проводимо практично кожного дня.

З якого віку Ви приймаєте дітей? І чи відрізняється специфіка прийому дітей і дорослих?

Ми обстежуємо та лікуємо дітей шкільного віку, тобто це пацієнти від 6-ти років.

Базове обстеження органів зору дитини та органів зору дорослої людини, у своїй специфіці не відрізняється.

Базовий огляд – це, обов’язково, вимірювання гостроти зору, вимірювання рефракції ока та, за потреби, підбір корекції зору (підбір окулярів), огляд на щілинній лампі, що дозволяє нам оглянути детально сітківку ока.

Все це відбувається максимально комфортно і зовсім безболісно.

У «Меділюкс» розпочали проводити офтальмологічні огляди дітей від 6 років – лікар-офтальмолог у Вінниці - фото 2

Єдина різниця між базовим оглядом дитини та дорослого, що дитяча консультація є більш делікатнішою та може потребувати більше часу. Звісно, тут потрібен трохи інших підхід, адже інколи й дорослі мають страх перед обстеженням, не те, що діти. Часом дитину треба зацікавити, заспокоїти, продемонструвати, що і як далі відбуватиметься. Все це індивідуально. І ми завжди йдемо на зустріч своїм пацієнтам, в незалежності від їхнього віку. Нерідко прийом в офтальмолога триває 40 і більше хвилин. Але якщо цього потребує ситуація, то без проблем та з радістю.

Чи треба дітям заздалегідь готуватись до прийому в офтальмолога?

Якоїсь специфічної підготовки не потрібно. Але перед записом на консультацію батьки обов’язково попереджаються, що дітям в очі закапуватимуться краплі для розширення зіниць – цього потребує обстеження для максимально якісної інформативності. То ж батькам треба буде ретельно спланувати час для походу на базовий огляд до офтмальмолога. Дитина після огляду в офтальмологічному кабінеті не зможе близько 4-х годин відвідувати гуртки, навчатись чи навіть самостійно гуляти, бо краплі діятимуть так, що дитина не зможе сфокусуватись на близькій відстані.

Це єдине, що потрібно враховувати.

Які проблеми органів зору найчастіше виявляєте у дітей?

Найчастіше діти до нас приходять із запальними захворюваннями такими як кон’юктивіти різного походження. Ця проблема з’являється часто через брудні руки. Щоб отримати це захворювання, достатньо буде потриматись дитині за поручень в громадському транспорті, а потім почухати око. Якщо при цьому організм дитини ослаблений, то кон’юктивіт забезпечений.

Частими патологіями, з якими звертаються маленькі пацієнти - це рефракційні зміни ока - міопія (короткозорість), гіперметропія (далекозорість), астигматизм та косоокість.

Рідше, на щастя, трапляються травми ока.

У «Меділюкс» розпочали проводити офтальмологічні огляди дітей від 6 років – лікар-офтальмолог у Вінниці - фото 3

Скільки коштує первинний огляд очей дитини у «Меділюкс»?

Дитячий офтальмологічний огляд в «Меділюкс» коштує 500 грн. Сюди входить, вимірювання гостроти зору, вимірювання рефракційних змін ока, огляд сітківки (макули та ДЗН), огляд на синаптофорі, розширення зіниці, підбір тактики відповідного лікування та підбір, за потреби, окулярів.

Варто наголосити, що запорука здоров’я наших пацієнтів є для нас пріоритетом, а всім відомо, що будь-яке захворювання краще профілактикувати з раннього дитинства і саме цим ми тепер займаємося, адже з такою новітню апаратурою як у нашому Лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» ми не пропустимо навіть мінімальні прояви будь-якого захворювання ока.

Записатись на консультацію до лікаря-офтальмолога Сніжани Сергіївни Гвяздовської в Лікувально-діагностичний центр «Меділюкс», можна за телефонами: 0 800 33 01 30 (безкоштовно з мобільного), 067 33 77 697.

У «Меділюкс» розпочали проводити офтальмологічні огляди дітей від 6 років – лікар-офтальмолог у Вінниці - фото 4