30 лип. 2010 18:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

41

0

У Медведька обіцяють журналістам захист

У Медведька обіцяють журналістам захист

була проведена перевірка за зверненням Леоніда Кравчука


У Медведька обіцяють журналістам захист

У Генпрокуратурі обіцяють захищати права засобів масової інформації від протиправних та злочинних посягань.

Про це йдеться у висновках відомства за результатами перевірки, яка була проведена за зверненням Леоніда Кравчука, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зокрема, розслідувано та направлено до суду кримінальну справу стосовно працівника правоохоронного органу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста", - зазначається у повідомленні

"Прокуратурою Київського району Донецька направлено до суду кримінальну справу...стосовно працівника спецбатальйону судової міліції "Грифон", який у приміщенні Київського райсуду Донецька заподіяв легкі тілесні ушкодження журналісту газети "Острів" Нежурку", - заявили у прокуратурі.

Згідно з повідомленням, журналіст "фіксував на відеокамеру судовий процес". "Всі інші заяви про подібні факти розглядаються прокуратурою у відповідності до законодавства України", - наголосили в ГПУ.

З 2005 року органами прокуратури порушено та розслідувано 23 кримінальні справи, які стосуються злочинів, що вчинені стосовно журналістів у зв'язку з їх професійною діяльністю, з яких 11 направлено для розгляду до суду, ще 6 справ перебувають у провадженні, йдеться у повідомленні.

 

Українська правда


0
0