11 лют. 2021 16:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

148

0

У міськраді підготувати листа до поліції щодо жебраків на дорогах Вінниці – відповідь на петицію

У міськраді підготувати листа до поліції щодо жебраків на дорогах Вінниці – відповідь на петицію

Міська влада розглянула звернення вінничан.


У міськраді підготувати листа до поліції щодо жебраків на дорогах Вінниці – відповідь на петицію

У Вінницькій міській раді розглянули петицію вінничан щодо жебрацтва на дорогах міста. У відповіді йдеться, що співробітники «Муніципальної варти» та працівники відділу оперативного контролю Ситуаційного центру в разі виникнення загрози безпеки дорожнього руху через жебраків повідомляють органам Національної поліції. Окрім того, в міськраді підготували листа до Вінницького районного управління поліції.

«Відповідно до ст. 52 Закону України «Про дорожній рух» контроль у сфері безпеки дорожнього руху здійснюється Кабінетом Міністрів України, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, Національною поліцією, іншими спеціально уповноваженими на те державними органами (державний контроль), а також міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади (відомчий контроль).

КП «Муніципальна варта» ВМР та працівниками відділу оперативного контролю Ситуаційного центру, які здійснюють нагляд за організацією дорожнього руху на автомобільних дорогах та вулицях із застосуванням технічних засобів інформаційно-телекомунікаційних та автоматизованих систем керування та нагляду за дорожнім рухом, у разі виникнення загрози безпеці дорожнього руху через факти жебрацтва, негайно повідомляють органи Національної поліції про необхідність вживати заходів щодо усунення перешкод», – йдеться у відповіді на петицію.

Окрім того, в міській раді зазначають, що стаття 52-3 Закону України «Про дорожній рух» передбачає, що до повноважень Національної поліції, крім інших, належить забезпечення безпеки дорожнього руху. Згідно з підпунктами а, ґ пункту 4.14 Правил дорожнього руху, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 року №1306, пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху.

Також у відповіді нагадують, що відповідно до ч.1 ст. 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у не встановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху – тягнуть за собою попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімум доходів громадян (51 гривня).

«Органи Національної поліції розглядають справи про порушення громадського порядку, правил дорожнього руху, правил паркування транспортних засобів, правил, що забезпечують безпеку руху транспорту та ін., що визначено ст. 222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи вказані законодавчі норми, виконавчими органами Вінницької міської ради також підготовлено лист до Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області про вжиття вичерпних заходів щодо припинення явища жебрацтва на дорогах міста Вінниці», – підкреслюють в міській раді.

Нагадаємо, 27 січня до міської ради зареєстрували петицію з проханням «вирішити питання» з жебраками на дорогах міста. Автор звернення зазначив, що вони спричиняють аварійні ситуації.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне