13 лип. 2020 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

163

0

У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото

У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото

В місті Могилів-Подільський сталася надзвичайна подія


У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото

12 липня в місті Могилів-Подільський сталася надзвичайна подія: у Дністер потрапило дизельне паливо. Витік стався з приватного плавзасобу, що пришвартований на могилів-подільській пристані. Масляні плями потягнулися вниз по Дністру, через міський пляж і далі по течії.

Про це повідомляє місцеве видання «Краяни».

Судноплавний засіб дав серйозний крен, що призвело до потрапляння води у моторні відсіки, а відтак, - ймовірно і стався витік палива.

Через високу воду його власник максимально міцно притягнув прогулянковий катер до берега. Вода зійшла, плавзасіб практично вже не мав на чому дрейфувати, а його днище оголилося для підводних каменів.

Чи є пробоїна рятувальники поки не з‘ясували, проте судно не нове, тож могло і це статися.

«Перша мазутна пляма була шириною близько 3 метрів, шлейф від неї тягнувся завдовжки 250 метрів, аж до коси, що на пляжі, - коментує міський голова Петро Бровко. – З 13 години паливо почало витікати в річку, і на 17 годину ми досі спостерігаємо на воді плями від нафтопродуктів. Скільки саме витекло палива - не відомо. Власник нам не каже скільки його там було, і тому ми достеменно не можемо поки знати про розмір завданої водоймі шкоди та рівень загрози екології Придністров'я. Але те, що дана подія з розряду надзвичайних та небезпечних – це факт».

На експертизу було взято зразки води з плавзасобу та води біля судна. Після проведених лабораторних аналізів встановлено: зразок води має виражений запах штучного походження (нафтопродуктів) виявлені плівки нафтопродуктів, за іншими визначеними санітарно-хімічними показниками проба води відповідає вимогам санітарних правил.

Воду з плавзасобу рятувальники відкачали.

У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото

У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото - фото 2

У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото - фото 3

У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото - фото 4

У Могилеві-Подільському в Дністер вилилось дизпаливо. Фото - фото 5

Вінниця.info, фото - видання "Краяни"