1 лип. 2022 14:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

141

0

У Могилів-Подільському районі п’яний водій хотів відкупитися від патрульних

У Могилів-Подільському районі п’яний водій хотів відкупитися від патрульних

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.


У Могилів-Подільському районі п’яний водій хотів відкупитися від патрульних

30 червня водій ВАЗу намагався дати хабар у розмірі 4 тисячі гривень поліцейським. Так чоловік хотів уникнути відповідальності за водіння автомобілем у нетверезому стані. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

38-річного мешканця Ямпільської територіальної громади поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили близько 17:40 в селі Русава. Рухаючись на автомобілі, кермувальник порушив правила дорожнього руху. В подальшому з’ясувалось, що у нього відсутнє посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Під час спілкування з водієм інспектори помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти освідування, але він відмовився.

За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 4 тисячі гривень.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Крім цього, на водія поліцейські склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ст. 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху), ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції