3 груд. 2020 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

132

0

У Могилів-Подільському районі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 2 тисячі населення

У Могилів-Подільському районі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 2 тисячі населення

Медзаклад обслуговуватиме жителів шести сіл


У Могилів-Подільському районі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 2 тисячі населення

У селі Бронниця Могилів-Подільського району відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Медзаклад обслуговуватиме жителів шести сіл – 2300 населення, половина з них – діти і пенсіонери.

Про це у Фейсбук написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«Амбулаторія розрахована на монопрактику, а саме: 1 посада лікаря та 2 посади сімейної медичної сестри, а також – медичної сестри щеплювального кабінету, молодшої медичної сестри та посади водія. Проєктом будівництва також передбачено житло для сімейного лікаря.

Наскільки доступною та якісною тут буде медичне обслуговування, скоро дізнаються жителі шести сіл – Бронниця, Оленівка, Григорівка, Садківці, Нова Григорівка, Криштофіївка - майже 2300. Половина з них – діти та пенсіонери», – пише Борзов.

В амбулаторію передали санітарний автомобіль «Рено Дастер» за рахунок коштів держбюджету. Авто коштує 535 тисяч гривень по дольовому співфінансуванню із місцевим у співвідношенні 90% до 10%. До кінця року в амбулаторію мають передати ще комплект телемедичного обладнання.

«Підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості є одним з пріоритетних напрямків державної політики у сферах охорони здоров’я та регіонального розвитку. Профілактика захворювань, безпосередньо допомога, а також моніторинг – основні завдання реформи первинної ланки медичної допомоги, ініційованої Урядом України.

Для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з державного бюджету виділено субвенцію за рахунок якої реалізуються проекти будівництва амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їх оснащення. Крім того, ці кошти передбачені для розвитку необхідної інфраструктури і забезпечення житлом та транспортом медичних працівників», – додає Сергій Борзов.

З початку будівництва Бронницької амбулаторії виконано робіт на суму 9,4 мільйонів гривень, у тому числі:

  • 8532,928 тис. грн. – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості;
  • 850,0 тис. грн. (10% від вартості будівництва) – за рахунок коштів місцевого бюджету.

У Могилів-Подільському районі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 2 тисячі населення

У Могилів-Подільському районі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 2 тисячі населення - фото 2

У Могилів-Подільському районі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 2 тисячі населення - фото 3

Нагадаємо, нещодавно в Іллінецькому районі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 4500 мешканців громади. Також в Капустянахвідкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме 7 сіл. Вартість будівництва – майже 9 мільйонів гривень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Борзова