6 лют. 2020 12:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

104

0

У Могилеві-Подільському шахрай хотів оформити на себе 24 квартири

У Могилеві-Подільському шахрай хотів оформити на себе 24 квартири

Для оформлення права власності на нерухомість він подав підроблені документи.


У Могилеві-Подільському шахрай хотів оформити на себе 24 квартири

5 лютого слідчі-детективи ГУНП у Вінницькій області спільно з могилів-подільськими колегами затримали 35-річного вінничанина, який шахрайським шляхом намагався заволодіти 24 квартирами у м. Могилів-Подільський. Для оформлення права власності на нерухомість він подав підроблені документи.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Як розповів т.в.о. начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євген Кронівець, до поліції надійшло повідомлення від забудовника, що невідома особа намагається оформити документи на право власності на 24 квартири у новобудові в Могилів-Подільському.

Як з’ясувалось, 30 січня 35-річний вінничанин до комунального підприємства «Могилів-Подільське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» надав документи для виготовлення проектної документації, яка є підставою для оформлення права на власність, одразу на 24 квартири у Могилів-Подільському. Керівник комунального підприємства помітив, що надані документи мають ознаки підробки, та повідомив про цей факт забудовника. Той, в свою чергу, звернувся до поліції, адже договори на ці квартири та довідки про сплату внесків укладені з іншими людьми.

Вчора, 5 лютого, правопорушник був затриманий у м. Могилів-Подільський. Від будь-яких пояснень він відмовився.

Зараз затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення йому про підозру за ч.2 ст. 15 ч.3 ст. 190 КК України (замах на шахрайство). За такий злочин зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що у Вінниці викрили хакерське угрупування, яке організовувало кібератаки в Україні та світі.

Вінниця.info