25 листоп. 2021 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

127

0

У Могилів-Подільському стався зсув стіни кар’єру

У Могилів-Подільському стався зсув стіни кар’єру

Це трапилося через несанкціоновані роботи з видобутку піску


У Могилів-Подільському стався зсув стіни кар’єру

На території Могилів-Подільського виявили зсув стіни кар’єру. Це трапилося через несанкціонований видобуток піску. Це зафіксувала Державна екологічна інспекція у Вінницькій області під час рейдової перевірки.

«Відповідно до листа Управління Служби безпеки України у Вінницькій області інспекторами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області проведено рейдову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері охорони та використання надр на території Могилів-Подільської міської ради. При обстеженні кар’єру встановлено, що внаслідок несанкціонованого видобутку стався зсув стіни кар’єру разом із зеленими насадженнями, що могло створити небезпеку життю, здоров’ю людей та довкіллю. На час обстеження техніка та особи, які здійснювали видобуток, були відсутні. Спеціальний дозвіл на користування надрами на даному родовищі не видавався. Таким чином, видобування здійснювалось самовільно в порушення статті 19 кодексу України про надра», - повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

У Могилів-Подільському стався зсув стіни кар’єру

Вбачаючи в даних діях ознаки кримінального правопорушення за ч.1 ст.240 ККУ, інспекторами на місце події була викликана слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.