28 січ. 2016 11:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Україна
0

60

0

У Мурманську ліквідують пункти тимчасового розміщення біженців з України

У Мурманську ліквідують пункти тимчасового розміщення біженців з України

 У Мурманську вирішили закрити пункти тимчасового розміщення біженців з України


У Мурманську ліквідують пункти тимчасового розміщення біженців з України

Губернатор Мурманської області Марина Ковтун підписала постанову про ліквідацію пунктів тимчасового розміщення біженців з України.

У постанові регіонального уряду йдеться про необхідність ліквідувати ПТР з 1 січня 2016 року.

«Адміністрація Мурманська згідно з постановою М. Ковтун заявила про примусове розселення мешканців гуртожитку на вулиці Сафонова з 1 лютого. Зараз у гуртожитку знаходяться 32 біженця з Донецької та Луганської областей, в тому числі 7 дітей», - йдеться в повідомленні.

«Вони не хочуть виїжджати, навіть незважаючи на постанову уряду, кажуть, що ніяк не можуть знайти собі житло. Вони хочуть квартири, а не кімнати, і вважають, що їм зобов'язані їх надати», - повідомила начальник відділу з роботи по зверненням громадян адміністрації Мурманська Олена Калініна.

 Довідка.

З квітня 2014 року до ФМС за тимчасовим притулком або статусом біженців звернулися 404 тис. українців, 265 - за дозволом на тимчасове проживання. 152 тис. українських громадян набули трудові патенти. За словами заступника глави ФМС Росії Вадима Яковенка, зараз понад 600 тис. українських мігрантів порушують режим перебування в РФ. Всього, за його даними, на території РФ знаходиться 2,6 млн. громадян України, з них з південного сходу країни приїхало близько 1 млн осіб. 29 жовтня ФМС опублікувала проект постанови уряду, згідно з яким з федерального бюджету має бути додатково виділено 736 млн. крб. на соціально-побутове облаштування біженців з України.

З 1 листопада для громадян України скасували пільговий режим перебування на території Росії: пільговий 90-денний період перебування в країні більше не буде продовжуватися. Пізніше у ФМС РФ заявили, що не планує закривати ПТР протягом 2016 року.

УНІАН