21 берез. 2017 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

62

0

У неділю вінничани переведуть годинники на літній час

У неділю вінничани переведуть годинники на літній час

 Коли вінничанам переводити годинник на літній час


У неділю вінничани переведуть годинники на літній час

У ніч з суботи на неділю, 26 березня, вінничани переведуть стрілки годинника вперед.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України від 13.05.96 №509, що визначає порядок обчислення часу на на території України.

  • в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед

  • в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Лікарі та вчені, які займаються дослідженнями фізіологічного та психологічного стану людини, виробили ряд простих рекомендацій, як більш гармонійно адаптуватися до нових часових умов і відчувати себе більш комфортно.

1. Висипатися. Лягати спати і вставати вранці необхідно на 30-40 хвилин раніше, ніж зазвичай, щоб отримати відчуття того, що ви виспалися. Швидше заснути ввечері допоможе теплий душ, а прокинутися вранці - контрастний.

2. Всі важливі справи робити ввечері. Під час адаптації організму до нового часу правило «ранок мудріший від вечора» не працює. Вранці організм буде надто втомлений для того, щоб вирішувати складні питання, а активізація сил буде приходити навпаки - ввечері.

3. Викинути з голови негатив. Хоча даним правилом можна керуватися 365 днів на рік, найбільш корисним і обов'язковим до застосування воно є в перші два тижні після переведення стрілок годинника. Від усіх збудників психологічного стану (новини, алкоголь, сигарети, ТВ, Інтернет) слід тимчасово відмовитися. Або хоча б зменшити їх вплив, який прямо пов'язаний з нервовими потрясіннями і, як наслідок, порушеннями сну.

4. Більше гуляти на свіжому повітрі. Скористайтеся переведенням часу, як приводом, аби підвищити якість свого дозвілля! Спокійні прогулянки чи фізична активність, спілкування з друзями або читання книг увечері, - все це допоможе сприятливо закінчити один день і при повних силах розпочати наступний.

5. Менше пити каву. В адаптаційний період організму необхідно приймати більш спокійні напої. Найкраще підійде чай, наприклад трав'яний з ромашки чи м'яти.

Вінниця.info