23 лют. 2015 15:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

42

0

В Немирові на пам’ятнику Леніну заробили 45 тисяч

В Немирові на пам’ятнику Леніну заробили 45 тисяч

 За майже двотонного Ілліча міський бюджет отримав понад 45 тисяч гривень


В Немирові на пам’ятнику Леніну заробили 45 тисяч

У грудні 2014 року депутати Немирівської міської ради прийняли рішення про здачу пам’ятника Леніну на металобрухт. Новим власником монументу стало вінницька ТОВ «Поділля центр». Виручені кошти перерахували на банківський рахунок місцевого комунального підприємства.

Про це пише сайт «Немирівський вісник».

Нагадаємо, 21 лютого 2013 року в Немирові невідомі особи у балаклавах повалили пам’ятник Леніну. Як не дивно, монумент не розібрали на сувеніри, а довгий час зберігали.

Міська рада не могла визначитися, що робити з такою кількістю металу. Одним із варіантів було навіть переплавлення Ілліча на пам’ятник графині Марії Щербатовій (останній власниці садиби Потоцьких). Вирішили проблему доволі гуманно і практично – здали на металобрухт. За 1,9 тонного латунного комуніста міськбюджет отримав 45,2 тисячі гривень.

 Правда, через деякий час навколо пам'ятника розгорівся черговий скандал. Частина депутатів звернулася в міліцію із заявою про крадіжку майна. Тоді виконуючому обов’язки директора Немирівського ККП В. Колеснику довелося демонструвати документи, які підтверджують реалізацію пам’ятника як металобрухту та перерахування вирученої суми на потреби міста.

ВИННИЦА.info