22 берез. 2021 13:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

105

0

У Немирові телефонний аферист намагався втекти від поліції на таксі

У Немирові телефонний аферист намагався втекти від поліції на таксі

В однієї з жертв він видурив 42 тисячі гривень на «лікування сина»


У Немирові телефонний аферист намагався втекти від поліції на таксі

20 березня у Немирові поліцейські наздогнали автомобіль таксі, на якому намагався втекти телефонний аферист. В однієї з жертв він видурив 42 тисячі гривень на «лікування сина». Під час затримання у чоловіка вилучили частину грошей та мобільні телефони. Виявилося, що затриманий неодноразово судимий за розбої, крадіжки та підробку документів. Наразі він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

До поліції надійшло повідомлення від літньої жінки про те, що невідомий чоловік, зловживаючи її довірою, видурив у неї усі заощадження. За словами 78-річної заявниці, до неї зателефонував чоловік, представився лікарем та повідомив про страшну аварію, у якій травмувався її син. Начебто він у важкому стані перебуває у реанімації. Аби врятувати життя найріднішої людини, пенсіонерка віддала 42 тисячі гривень незнайомцю, який в зазначений час прийшов до неї додому. Коли з’ясувалось, що з сином усе добре, і аварії не було, жінка звернулась до поліції.

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Ігоря Волокітенка, вжитими оперативними та розшуковими заходами працівники кримінальної поліції протягом кількох годин встановили особу, підозрювану у цьому злочині, та за силової підтримки бійців КОРДу затримали його у Немирові. Зловмисником виявися 30-річний житель Гайсина, який у січні звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за майнові злочини. У нього під час затримання поліцейські вилучили частину грошей потерпілої. Решту, за наявною у оперативників інформацією, він перерахував на різні банківські рахунки. Наразі поліція встановлює його спільників.

Правопорушник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство), за що передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі. Наразі поліція перевіряє його на причетність до інших аналогічних злочинів.

В поліції закликають громадян бути обачними, не довіряти подібним дзвінкам та незнайомим людям. У разі їх надходження – телефонуйте в поліцію за номером 102.

У Немирові телефонний аферист намагався втекти від поліції на таксі

У Немирові телефонний аферист намагався втекти від поліції на таксі - фото 2

У Немирові телефонний аферист намагався втекти від поліції на таксі - фото 3

У Немирові телефонний аферист намагався втекти від поліції на таксі - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції Вінниччини