29 груд. 2022 10:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

169

0

У Новий рік – без боргів: «Вінницягаз Збут» закликає вчасно розрахуватися за газ

У Новий рік – без боргів: «Вінницягаз Збут» закликає вчасно розрахуватися за газ

Невчасно або неповністю сплачують за надані послуги понад 20% побутових клієнтів. Найбільші суми за газ винні жителі Вінниці та Вінницького району


У Новий рік – без боргів: «Вінницягаз Збут» закликає вчасно розрахуватися за газ

Доброю традицією входження в новий рік є погашення боргів у році, що минає.На жаль, частина клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», цю передноворічну звичку ігнорує. Нині побутові споживачі природного газу боргують компанії 55 млн грн.

Невчасно або неповністю сплачують за надані послуги понад 20% побутових клієнтів. Найбільші суми за газ винні жителі Вінниці та Вінницького району.

«Клієнтам, які накопичили великий борг та відмовляються сплачувати рахунки, менеджери компанії надсилають повідомлення про заборгованість. Якщо споживач не реагує упродовж десяти днів, справа передається до юридичного відділу та скеровується до суду. Примусове стягнення боргів покладе на плечі відповідачів додаткові витрати. Зокрема, крім прострочених зобов’язань, доведеться сплатити судовий збір – 2270 гривень (з січня 2022 року – 2480 гривень), а також 3% річних та інфляційних втрат», – коментує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Керівник компанії зауважує, що майже 9 тисяч споживачів убезпечили себе від накопичення газових боргів у опалювальний період. Вони обрали тариф «Твій газ Рівномірний платіж» і цим самим «розвантажили» свої платіжки в холоду пору.

«Завдяки рівномірній системі оплати, у середньому кожен клієнт сплатить за газ, спожитий у листопаді на пів тисячі гривень менше, аніж при розрахунках за фактичне споживання блакитного палива. А у грудні, коли надворі похолоднішало, і енергоресурсу необхідно більше, платіжка підписника може «полегшати» на суму до 900 грн», – зазначає Василь Сопільник

ТОВ «Вінницягаз Збут закликає своїх клієнтів починати новий 2022 рік без боргів. Комфортно й безпечно зробити сплачувати за спожитий газ допоможуть онлайн сервіси компанії:

Нагадуємо: ціна газу за річними тарифами від ТОВ «Вінницягаз Збут» становить 7,99 грн за кубометр. Річні тарифи діють до 30 квітня 2022 року.