31 берез. 2021 17:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

123

0

У першій половині квітня на Вінниччині розпочнеться посівна кампанія

У першій половині квітня на Вінниччині розпочнеться посівна кампанія

Землю готують до посіву


У першій половині квітня на Вінниччині розпочнеться посівна кампанія

На Вінниччині аграрії почали проводити весняно-польові роботи. Землю готують до посіву. Уже з квітня на полях Вінниччини розпочнеться посівна кампанія.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Цьогорічні погодні умови вносять деякі коригування початку посіву ярих культур. Довго тримався сніговий покрив та прохолодна погода з нічними заморозками, на зміну яким прийшли дощі. Всі ці фактори відтерміновують початок посіву. Вінницькі аграрії прогнозують початок посівної кампанії на першу декаду квітня. Наразі, на полях активно проводиться закриття вологи.

В окремих підприємствах, де дозволяла структура грунту, розпочали посів ранніх ярих культур. Але це ще незначні площі.

В цілому сільськогосподарські підприємства забезпечені фінансовими та матеріально-технічними ресурсами на проведення весняно-польових робіт.

Для проведення комплексу весняно-літніх польових робіт у області сільгосппідприємствам потрібно 79,9 тис. тонн д. р. мінеральних добрив.
Станом на 31.03.2016 р. сільськогосподарські підприємства мають в наявності – 80,2 тис. тонн д. р. мінеральних добрив або 100,4 %.
Забезпеченість паливо-мастильними матеріалами становить на рівні 93-96% ( потреба 22,1 тис. тонн дизельного пального та 3,8 тис. тонн бензину).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info