22 лют. 2021 16:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

100

0

У Подільському центрі онкології відремонтували відділення хіміотерапії

У Подільському центрі онкології відремонтували відділення хіміотерапії

У палатах відділення встановили зручні ліжка та функціональні крісла для проведення хіміотерапії


У Подільському центрі онкології відремонтували відділення хіміотерапії

У Подільському регіональному центрі онкології завершили довготривалий ремонт у відділенні хіміотерапії. Роботи там виконувалися поетапно. Водночас хворі отримували необхідну хіміотерапію згідно схеми свого лікування.

У палатах відділення встановили зручні ліжка та функціональні крісла для проведення хіміотерапії.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

«Реконструкції «хіміотерапія» потребувала, як говориться, ще вчора. Мали надію, що вона буде зроблена за кошти державного фонду регіонального розвитку, однак черга до проекту не дійшла. Тому вирішили не зволікати й почати проводити ремонт за кошти онкоцентру, хоч і поетапно. Оголошували кілька тендерів, по мірі надходжень фінансів. Спочатку, ще до карантину, вдалося відремонтувати шість палат, частину коридору, маніпуляційні. Згодом, оголошували нові тендерні процедури на реконструкцію решти палат та коридору.

Звичайно, так більше бюрократичної та організаційної роботи, проте сьогодні вже маємо оновлене відділення. Це не косметичний ремонт, який матиме лише тимчасовий ефект, а капітальний. Щоб ні в кого не виникало питань, скажу наперед, що оголошення кілька тендерних процедур – це не спеціальне «дроблення» заради корупційних схем, а змога робити ремонт, виходячи зі «власних фінансових можливостей» онкоцентру. Як підтвердження роботи виконувала не одна, різні підрядні організації», – зазначив Володимир Шамрай, головний лікар онкоцентру.

У відділенні змінився не лише вигляд, а у палатах встановлені зручні ліжка та функціональні крісла для проведення хіміотерапії. За словами завідуючого хіміотерапевтичним відділенням ПРЦО Сергія Шевні, також почато оптимізацію роботи відділення, завдяки чому вже вдалося скоротити черги пацієнтів, на які були не раз нарікання.

Крім того, це дало можливість зменшити навантаження на медпрацівників. Лікарі впроваджують одноденні та амбулаторні хіміотерапії.

«Щороку кількість хворих, яким потрібна хіміотерапія, збільшується і наше завдання, аби кожен хто потребує такого лікування, зміг його отримати. Тому почали запроваджувати одноденні хіміотерапії та амбулаторні хіміотерапії. Онкодужуючий приїхав, «прокапався», і поїхав додому, а терапію супроводу та дезінтоксикаційну отримують вже за місцем проживання. Для цього у відділенні облаштували спеціальні комфортні палати, де пацієнти можуть отримувати «хімію» без госпіталізації. Для них закупили спеціальні зручні крісла. Звичайно хіміотерапія різна, є – яка проводиться від декількох годин до двох діб, тому для тих хворих, які потребують довготривалої хіміотерапії, госпіталізації ніхто не відміняв», – зазначив Сергій Шевня.

Завідуючий відділенням підкреслив, що обираючи тактику терапії хіміотерапевти онкоцентру дотримуються найсучасніших світових стандартів онкологічного лікування. Схему лікування для конкретного пацієнта обирає мультидисциплінарна комісія, а не один лікар, аби врахувати всі нюанси і вона була найбільш ефективною і дієвою.

У планах ще завершити реконструкцію терапевтичного корпусу, створення амбулаторного відділення хіміотерапії та денного стаціонару.

Також сьогодні в онкоцентрі наявні хіміопрепарати, що входять до Національного переліку й закуплені за державні кошти.

«Щоб отримати безкоштовні препарати для хіміотерапії, які входять до Національного переліку, пацієнтам потрібно прийти до Подільського регіонального центру онкології, адже у приватних клініках їм прийдеться ці ліки, які в нас є безкоштовними, купувати за власний рахунок», – зазначив головний лікар ПРЦО Володимир Шамрай.

Попри пандемію Подільський регіональний центр онкології працює у звичному режимі і надає діагностичні та лікувальні послуги в повному обсязі. Аби потрапити на прийом до фахівців, не потрібно здавати тест на коронавірус, він робиться лише в випадку госпіталізації хворого.

У Подільському центрі онкології відремонтували відділення хіміотерапії

У Подільському центрі онкології відремонтували відділення хіміотерапії - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА