13 серп. 2019 16:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

117

0

У Подільському зоопарку в родині сурікатів поповнення. Відео

У Подільському зоопарку в родині сурікатів поповнення. Відео

Це вже другі пологи за півроку у подружжя ссавців


У Подільському зоопарку в родині сурікатів поповнення. Відео

У Подільському зоопарку в родині сурікатів два тижні тому народився малюк. Це вже другі пологи за півроку у подружжя ссавців.

Маленький хижак вчиться рити нірки, видиратися на пагорби та колоди. Харчується він виключно материнським молоком, старші ж – вже цілком повноцінні, їдять м’ясо, моркву, яблука та огірки.

Про це повідомляє Подільський зоопарк.

«Малеча гуляє по вольєру разом з батьками та їх старшими дітьми, які народились взимку. Дивлячись на маму з татом, маленький хижак вчиться рити нірки, видиратися на пагорби та колоди. Щоправда, останнє виходить у пухнастика не дуже добре. То ж, втомившись від цього важкого заняття, маленький сурікат ховається в отвір у колоді. Тут йому не так спекотно і затишно.

Працівники зоопарку не виключають, що малюків більше. Але вилазить з нірки лише одне маля.

У Подільському зоопарку в родині сурікатів поповнення. Відео

«Це другі пологи у родини сурікатів за весь час їх перебування у Подільському зоопарку. Статева зрілість у цих тварин починається у три роки», – розповідає майстер по догляду за тваринами Подільського зоопарку Віта Зеленько.

Харчується малюк материнським молоком, а сурікатики, які народилися взимку, вже цілком самостійні. Вони їдять все, що і їх батьки, і навіть самостійно полюють. З трьох місяців почали їсти м’ясо. В щоденному раціоні сурікатів і овочі.

У Подільському зоопарку в родині сурікатів поповнення. Відео  - фото 2

«Вони їдять моркву, люблять огірочок, їдять і яблука, але дуже трішки», – каже Віта Зеленько.

За словами майстра по догляду за тваринами, риють нори сурікати не для розваги. У дикій природі у таких підземних ходах вони ховаються від небезпеки і шукають собі здобич.

Один з дорослих сурікатів майже постійно перебуває на варті і дивиться, щоб ніхто не напав на родину. У випадку небезпеки він одразу подає сигнал, щоб рідні встигли сховатися у безпечне місце», - йдеться в дописі зоопарку.

У Подільському зоопарку в родині сурікатів поповнення. Відео  - фото 3


Вінниця.info, відео зі сторінки Подільського зоопарку

title