27 берез. 2020 10:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

98

0

У проекті «Жінка Вінниччини» перемогла дружина рятувальника, яка зібрала йому на лікування 125 тисяч доларів

У проекті «Жінка Вінниччини» перемогла дружина рятувальника, яка зібрала йому на лікування 125 тисяч доларів

Оголосили переможниць проекту Жінка Вінниччини


У проекті «Жінка Вінниччини» перемогла дружина рятувальника, яка зібрала йому на лікування 125 тисяч доларів

26 березня оголосили переможниць щорічного благодійного проекту «Жінка Вінниччини – 2020». У головній номінації перемогу отримала Тетяна Довгань, дружина вінницького рятувальника, яка зібрала йому на лікування 125 тисяч доларів.

Загалом фіналістки змагалися у 13 номінаціях. Так як проект має благодійну мету, цього року зібрані кошти під час проекту підуть на лікування 15-річної Вікторії Давискиби, яка з народження має захворювання, через що не може самостійно рухатися – ДЦП спастична диплегія ніг. Дівчинці необхідна складна операція зі встановлення імпланта та вирівнення стопи. Нині зібрали вже 150 тисяч гривень.

Про це у Фейсбук повідомила організаторка проекту Людмила Станіславенко.

Проект «Жінка Вінниччини» має на меті відзначення успішних жінок, які досягли високих результатів у професійній чи соціальній діяльності та зробили вагомий внесок у розвиток міста й області. Реалізація проєкту спрямована на популяризацію позитивних прикладів ролі жінки у вирішенні соціально-важливих проблем регіону та підтримку актуальних соціальних практик, що сприяють розвитку благодійного руху на Вінниччині.

Головна номінація року :

Жінка Вінниччини 2020 – Тетяна Довгань

Переможницями у 13 номінаціях стали:

Проект Вінниччини - Олеся Файденко

Громадська діяльність - Ярослава Пилипенко

Культура - Юлія Васюк

Медіа - Анастасія Волкова

Наука - Ольга Паламарчук

Освіта - Ірина Бахчеван

Ресторація - Світлана Бавула

Психологія - Ольга Сологуб

Сфера краси - Алла Гара

Спорт - Євгенія Поплавска

Крім того, у трьох номінаціях є по дві переможниці. Адже після перерахунку голосів відрив між дівчатами складав менше 10 голосів:

Стиль та мода - Ліна Шиманська та Олександра Хедоян

Бізнес –Олена Чорноброва та Ольга Швець

Медицина - Катерина Андрушкова та Інна Кукуруза.

«А тепер про найголовніше – скільки ж ми зуміли зібрати грошей для нашої героїні цьогорічного проекту. Спільними зусиллями, стараннями та завдяки вашій щедрості й співчутливості наразі ми маємо 150 тисяч гривень. Ви не уявляєте, як безмежно вдячні вам Вікуся та мама Ірина Давискиба, адже ви дали їм надію і шанс. Ви й надалі можете надсилати допомогу на карту мами Вікторії – 5168 7573 2139 6410», – зазначила в дописі Людмила Станіславенко.

«Для мене воно - це знак, що знання та досвід, отримані у нелегкому особистому марафоні, варто спрямувати на допомогу іншим. Варто займатись просвітництвом, підтримкою важливих комунікацій, захистом прав людини (пацієнта і лікаря) І так... Надихати інших, що здаватися не можна. За жодних обставин.

Але найголовніше, що конкурс «Жінка Вінниччини» акумулює енергію багатьох людей для допомоги конкретній дитині у конкретних життєвих обставинах», – зазначила у себе в дописі Тетяна Довгань.

За п’ять років існування проекту, вдалося зібрати кошти на лікування чотирьом юним вінничанам. Завдяки зібраним коштам усі отримали якісне лікування і продовжують іти до своєї мети. Одна із героїнь, Іра Ящук, навіть уже одружилася та нещодавно народила дитину. Іра Химич, яка після проекту, з мамою відправилися до Бостона, де отримала експериментальне лікування, яке наразі продовжується. Артур Мельниченко з мамою Наталією після проекту поїхали в Ізраїльську клініку, де лікарі провели операцію і подарували юнакові можливість ходити без болю.

Вінниця.info, фото зі сторінки Тетяни Довгань