4 берез. 2021 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

127

0

У районах Вінницької області розпочалась вакцинація від COVID

У районах Вінницької області розпочалась вакцинація від COVID

Першими вакцинувалися медичні працівники Гайсинської центральної районної лікарні та працівники Гайсинської станції швидкої медичної допомоги


У районах Вінницької області розпочалась вакцинація від COVID

З 4 березня у районах Вінницької області почали проводити вакцинацію. Першими вакцинувалися медичні працівники Гайсинської центральної районної лікарні та працівники Гайсинської станції швидкої медичної допомоги.

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«Першими були провакциновані головний лікар КНП Гайсинської ЦРЛ ГМР Ігор Кохан та заступник головного лікаря з медичної частини Юлія Бурлакова. Також, сьогодні розпочато вакцинацію у Шаргороді, Хмільнику та Козятині», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, що 24 лютого Вінницька область отримала 17 800 доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Того ж дня, відповідно до плану дій, було розпочато процес вакцинації. Першою вакцинованою стала сімейна лікарка Людмила Бойко.

«Вакцина Oxford/AstraZeneca вироблена на заводі Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Вакцина зайшла через глобальну ініціативу COVAX. Вакцини даного виробника використовуються в 140 країнах світу», – додає Сергій Борзов.

У районах Вінницької області розпочалась вакцинація від COVID

У районах Вінницької області розпочалась вакцинація від COVID - фото 2

У районах Вінницької області розпочалась вакцинація від COVID - фото 3

У Вінниці продовжується вакцинація медиків від коронавірусу, яка розпочата 24 лютого. 1 березня щеплення провели працівникам новоствореного КНП обласний клінічний центр інфекційних захворювань. Його керівник Ігор Матковський став 117 медиком, який отримав вакцину. За годину у закладі його приклад наслідували ще майже 40 колег.

Про деталі першої хвилі вакцинації від коронавірусу читайте ТУТ.

Нагадаємо, 4 березня з робочим візитом у Вінниці Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Після 10 години він відвідав «ковідне» відділення у Вінницькій міській клінічній лікарні №1. Там поспілкувався із головною інфекціоністкою в області Ларисою Мороз.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Борзова