1 черв. 2015 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

37

0

У рейтингу губернаторів Коровій став другим

У рейтингу губернаторів Коровій став другим

Голова Вінницької облдержадміністрації став другим у рейтингу губернаторів


У рейтингу губернаторів Коровій став другим

Видання «Деловая столица» склало рейтинг успішності голів обласних адміністрацій, виходячи тільки з даних офіційної статистики - динаміка середньомісячної зарплати, чисельності штатних працівників, будівельній, промисловій продукції, сільгоспвиробництва, реалізованих нефінансових послуг, експорту товарів і послуг, обороту роздрібної торгівлі, споживчих цін, коефіцієнти народжуваності і смертності, борги населення з оплати житлово-комунальних послуг і борги місцевих бюджетів перед організаціями, що надають ЖКП, загальна площа введеного в експлуатацію житла та освоєння капітальні інвестиції.

За цим рейтингом голова Вінницької ОДА Валерій Коровій посів друге місце.

Ось що пише про Вінниччину та її очільника видання:

На другому місці губернатор Вінниччини Валерій Коровій (75,5 бала). Він керує областю з 27 лютого нинішнього року. Тому говорити про його особистий внесок поки рано, можна лише сказати, що він отримав непогану спадщину від свого попередника Анатолія Олійника.

Вінниччина посіла лідируючі позиції по динаміці промисловості і сільського господарства і зберегла їх за підсумками чотирьох місяців. Промислове зростання склало 14,9% в першому кварталі і 14% у січні-квітні. Зокрема, порівняно з січнем-квітнем попереднього року на 68,4% зросло виробництво електроенергії, на 52,3% - м'яса птиці, на 40% - солодкого печива і вафель, на 30,8% - цукрових кондитерських виробів.

Збільшення сільгоспвиробництва склало в січні-березні 13,9%, у січні-квітні - 12,2%. Проте надалі цифри по сільському господарству можуть погіршитися. За даними облстату, на початок травня площа посівів ярих культур була на 17,8% менше, ніж рік тому.

Також Вінниччина відзначилася найнижчим зростанням споживчих цін, посіла третє місце серед регіонів з найменшим падінням реальної зарплати і четверте - з найменшою заборгованістю населення з оплати ЖКП у перерахунку на одного жителя. Крім того, область третя по динаміці експорту та четверта за динамікою будівництва і сфери нефінансових послуг. Якщо Коровій не розгубить наявні досягнення, у нього будуть високі шанси піднятися на верхню сходинку рейтингу.

ВИННИЦА.info