30 берез. 2022 21:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Україна
0

68

0

У росії українських журналістів оголосили «ворогами». Перелік

У росії українських журналістів оголосили «ворогами». Перелік

Журналістів звинувачують у антиросійській риториці, пропаганді, поширенні фейків про російську армію, обстріли по цивільній інфраструктурі тощо


У росії українських журналістів оголосили «ворогами». Перелік

Російський Комітет захисту національних інтересів оголосив низку українських журналістів ворогами росії. Журналістів звинувачують у антиросійській риториці, пропаганді, поширенні фейків про російську армію, обстріли по цивільній інфраструктурі тощо.

Про це пише ІМІ.

Зокрема, ворогами росії названі:

Соня Кошкіна – шеф-редакторка LB.ua (звинувачують в садистьких схильностях та в побажаннях смерті російських військових)

Андрій Дубчак – військовий фотокореспондент (звинувачують за просування українського режиму на геноцид російськомовного населення Донбасу. Звинувачують також за підтримку агресії НАТО та заклик закрити небо над Україною).

Ян Доброносов – фотограф (звинувачують у поширенні фейків про обстріли мирних жителів з боку збройних сил росії, формуванні негативного образу рф)

Валерія Єгошина – журналістка Радіо Свобода (звинувачують у розповсюджені фейків, української пропаганди щодо героїзму українських неонацистів. Окрім того згадують про роботу в «західному пропагандистському медіа «Радіо Свобода»).

Марія Єфросініна – телеведуча (називають «рупором української пропаганди»)

Данило Мокрик – журналіст (звинувачують у поширенні фейків про вбивство російськими військовослужбовцями американського журналіста Брента Рено в Ірпені)

Леся Нікітюк – телеведуча (звинувачують у розповсюджені фейку про обстріл Запорізької АЕС російськими бойовиками. Крім цього дорікають, що недивлячись на те, що Нікітюк декілька років заробляла гроші в рф, закликає росіян брати участь в акціях протестів та дестабілізувати ситуація в середині рф на замовлення київського режиму та західних кураторів )

Віталій Портніков – журналіст, телеведучий (звинувачують у вкиданні фейків про підготовку застосування росією хімічної зброї в Україні, а також образі російських громадян)

Антон Птушкін – блогер (звинувачують у брехні російській аудиторії про російські обстріли по цивільній інфраструктурі)

Олена Ремовська – журналістка (звинувачують у поширенні фейків про зрив росією евакуації мирних жителів через гуманітарні коридори)

Ірина Ромалійська – журналістка (звинувачують в антиросійській пропаганді, поширенні фейків про вбивства російськими військовослужбовцями мирних жителів)

Євген Сінельніков – телеведучий (звинувачують у ворожнечі щодо росіян, назвивать «прихильником українських націоналістів»)

Слава Фролова – телеведуча (звинувачують у розповсюджені фейків про обстріли, які здійснює армія рф)

Рустем Халілов – журналіст (звинувачують у поширенні фейків, русофобії).

Леонід Швець – журналіст (звинувачують у піар підтримці «злочиних замісників української влади» та закидають звинувачення про те, що Швед мріє, щоб НАТО «пройшлися парадом по Червоній площі»)

Шарафмал Фахрудин Муктаддинович – телеведучий (звинувачують у заклику до українців «убивати російських дітей»).

Дмитро Комаров – ведучий «Світ навиворіт» (звинувачують у поширенні фейків української пропаганди про обстріл російськими військовими цивільного населення та використанні своїх соцмереж «для агітації до незаконних акцій протесту у росії»).

Катерина Рождественська – журналістка (звинувачують у поширенні фейків про дії російських військовослужбовців).

Також на сайті є «реєстр осіб, які залежать від іноземних урядів та спонсорів». В нього, зокрема, внесені журналісти української служби Радіо Свобода та проєкту Крим.Реалії. Їх звинувачують в «антиросійській політичній риториці», невизнанні «приєднання Криму до Росії».

Раніше ми писали, що в росії ведучого програми «Світ навиворіт» Дмитра Комарова занесли до переліку «ворогів росії».

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info