31 трав. 2016 19:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

147

0

У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань

У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань

 У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань 


У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань

 31 травня у м. Хмільник в санаторії «Поділля» відбулася VII обласна науково-практична конференція. Темою зібрання було «Вибрані питання реабілітації та вторинної профілактики хронічних захворювань».

На конференції були присутні головні лікарі та їх заступники, завідувачі терапевтичних служб, дільничні терапевти та лікарі загальної практики-сімейної медицини, кардіологи, ревматологи, пульмонологи та інші. Загалом відвідали захід представник медицини з Вінницького, Барського, Калинівського, Козятинського, Літинського, Немирівського, Тиврівського та Хмільницького районів, а також м. Вінниці.

Лекторами були провідні вчені вінницького національного медичного університету імені М. І Пирогова, а також інституту кардіології імені академіка М. Д Стражеска.

Заступник головного лікаря з медичної частини Леонід Марчук, розповів, що головною метою щорічної конференції є обмін новинками в галузі медицини.

«Сьогодні проходили лекції для лікарів, не тільки нашого санаторія, а й всієї області. Для присутніх окрім доповідей була організована виставка продукції та літератури фармацевтичних фірм. Це потрібно для того, щоб знати, що нового відбулося за останній рік в галузі медицини. Головна мета конференції це підвищити кваліфікацію лікарів», - сказав Л. Марчук.

Як пояснив начмед, учасникам конференції після прослуховування усіх доповідей видаватимуть «Сертифікат учасника конференції».

Першим з доповіддю виступив професор і завідувач кафедри внутрішньої медицини медичного факультету № 2 ВНМУ імені М. І Пирогова Вадим Жебель. Темою доповіді професор обрав «Лікування артеріальної гіпертензії у хворих з полі патогенною патологією». Тема в наш час, як ніколи актуальна, оскільки показники хворих щороку зростають.

«Сьогодні лектори розповіли дуже цікаві речі, які стосувалися лікування людей з підвищеним артеріальний тиском, лікування з хворобою печінки, з цукровим діабетом. А ви знаєте, що нам обіцяють практично епідемію цієї хвороби. А епідемія підвищеного артеріального тиску вже йде. Сьогодні гіпертонічна хвороба займає 47,2% дорослого населення, а два роки тому було ще 42 %. Нажаль, якщо взяти 100 людей з високим тиском, лише 20 з них хоч щось відчувають. У інших 80 досить часто першою ознакою підвищеного тиску є інсульт мозку, або інфаркт серця. Це жахливі цифри.

Основна мета цієї традиційної щорічної конференції ознайомити лікарів Хмільника та оточуючих районів з усіма новинками і досягненнями медицини, які відбулися протягом останнього року. Наприклад, вийшли нові консенсуси з лікування ряду хвороб», - каже лікар.

Доцент кафедри внутрішньої медицини медичного факультету № 2 ВНМУ імені М. І Пирогова Алла Гуменюк презентувала не менш цікаву та актуальну покрокову програму лікування хворих на остеоартрит.

«Сучасна демографічна ситуація в світі характеризується так званим «феноменом постарілого суспільства». Тобто за прогнозами вчених кількість осіб похилого віку збільшується в геометричній прогресії. Відповідно до 2040 року частка людей старших 85 років складе приблизно 20%. Одним із основних неминучих супутників старіння є саме остеоартрит. На сьогодні запропоновано досить велику кількість міжнародних і національних рекомендацій з його лікування. Варто зазначити, що першим препаратом при лікуванні хворих повинен бути парацетамол. Не дивлячись на те, що препарат проблематичний, але за кордоном він стоїть на першому місці», - зазначила А. Гуменюк.

Про перебіг та лікування хронічних гепатитів на тлі алкогольних ушкоджень печінки розповіла Лариса Мороз, яка є професором та зав кафедри інфекційних хвороб з курсом епідеміології ВНМУ імені М. І Пирогова.

«По неповних статистичних даних від 3 до 5 % населення України інфіковано гепатитом С. Але нажаль, не всі про це знають. Останнім часом зростає кількість людей, які вживають алкоголь, особливо серед працездатної молоді. Офіційно у Вінницькій області на обліку перебуває 22374 людей з хронічним алкоголізмом. У Вінниці 2581 людей. У 5-10 % людей, які інтенсивно вживають алкоголь формуються зміни в печінці», - каже Л. Мороз.

Завершилася конференція в санаторії «Поділля» із врученням «Сертифіката учасника конференції».

У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань 

У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань - фото 2 

У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань - фото 3

У санаторії «Поділля» лікарі Вінниччини ділилися досвідом лікування хронічних захворювань - фото 4 

ВИННИЦА.info